Δημοσιογραφική Συνεργασία στην ΕΣΗΕΑ: Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις, η εντατικοποίηση και η τρομοκρατία ενάντια στους εργαζόμενους δημοσιογράφους

Δημοσιεύτηκε στις

Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις, η εντατικοποίηση και η τρομοκρατία ενάντια στους εργαζόμενους δημοσιογράφους.

Η “Δημοσιογραφική Συνεργασία” στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους των site του “Ομίλου Πολίτη” και δηλώνει ότι κάθε απόλυση στον Ομιλο θα πρέπει να γίνεται υπόθεση πάλης για επαναπρόσληψη.

Είναι επίσης καιρός να μπεί φραγμός στην εντατικοποίηση της εργασίας, στον εργασιακό μεσαίωνα των ωραρίων λάστιχο, στις περικοπές των θέσεων εργασίας και των μισθών, στις ώρες με την απλήρωτη δουλειά.

Είναι καιρός να σταματήσει ο τρόμος των εκδικητικών απολύσεων όποιων απεργούν. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα στη ζωή και τη δουλειά και δεν θα σταματήσουν τη διεκδικητική τους πάλη ενάντια σε κάθε αντεργατικό νόμο που τα περιορίζει.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους, όπως τώρα στον “Ομιλο Πολίτη”, συνολικά απέναντι στους εργαζόμενους, όταν δεν υπερασπίζεται έμπρακτα και με οργανωμένη δράση τα δικαιώματά τους.

Γενικότερα είναι καιρός να αναλάβει την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς και συνολικά στον κλάδο. Κάθε άλλη στάση θα καταγραφεί στην συνείδηση των εργαζόμενων σαν  υπονομευτική.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι και μνήμη έχουν και κρίση και τρόπο να παραμερίζουν τα εμπόδια.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...