Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Ν. Αττικής: Για την συνάντηση με την εργοδοσία σχετικά με την υπογραφή ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Την Δευτέρα 03/06 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με την εργοδοσία για το επιπλέον ποσοστό αύξησης, την καθολική εφαρμογή της Ε.Σ.Σ.Ε., τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας και ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά αναφέρονται:

1.Όσο αφορά τη συμπληρωματική αύξηση για τους εργαζόμενους που έχουν λάβει μόνο το γενικό ποσοστό αύξησης (6%).

Η απάντηση της εταιρείας ήταν αρνητική, επικαλούμενοι τα μέχρι σήμερα οικονομικά αποτελέσματα, ενώ επιδίωξαν με ξεδιάντροπο τρόπο επικαλούμενοι κάποιους εργαζόμενους με τους οποίους μίλησαν (μετρημένοι στα δάχτυλα είναι η αλήθεια) να πούνε ότι δήθεν υπάρχουν εργαζόμενοι που <<αντιδρούν>> για τη συμπληρωματική αύξηση.

Η άθλια προσπάθεια απαντήθηκε και δεν πρόκειται να περάσει το <<διαίρει και βασίλευε>>.

Οι εργαζόμενοι αποφασίζουμε συλλογικά μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις και ανυποχώρητα διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Η εργοδοσία δεσμεύτηκε να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση έως τις 02/07.

Θα ακολουθήσει νέα Γενική Συνέλευση όπου θα καθορίσουμε τη στάση μας. Προχωράμε με ενότητα όλων των εργαζομένων στη ΔΕΛΤΑ με βάση τα δικά μας συμφέροντα. Κριτήριο για εμάς δεν είναι τα κέρδη τους αλλά οι ανάγκες οι δικές μας, των οικογενειών μας.

2.Για την αποζημίωση καυσίμων και τα λεωφορεία ορίστηκε συνάντηση στις 12/06 όπου θα δοθεί οριστική απάντηση για την προσθήκη νέου δρομολογίου για τις περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια και για τον αριθμό συναδέλφων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της χλμ αποζημίωσης.

Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν και οι συνάδελφοι-σες των όποιων τα ωράρια δεν συμπίπτουν με τα υπάρχοντα δρομολόγια π.χ. καταμετρητές,συνεργείο Μεταμόρφωσης κλπ.

Οριστική απάντηση για την αποζημίωση καυσίμων σε όσους υπόκεινται σε μεταβολή ωραρίου (πέραν του 8ώρου ή ενδιάμεση βάρδια).

3.Υπήρξε δέσμευση ότι θα επανέλθουν για 52 συναδέλφους οι Συλλογικές Συμβάσεις και ειδικότητες που είχαν αφαιρεθεί όταν είχε επιβληθεί η μείωση μισθών. Η αλλαγή θα φαίνεται στα εξοφλητικά του Ιουνίου.

4.Η αμοιβή της νυχτερινής εργασίας από Κυριακή σε Δευτέρα αλλάζει.

Μέχρι τώρα η προσαύξηση του 75% αργία αφορούσε μόνο τις 2 ώρες για τους συναδέλφους με έναρξη νυχτερινού στις 22:00 και στη μια ώρα για τους συναδέλφους με έναρξη νυχτερινού στις 23:00.

H απάντηση της εργοδοσίας είναι ότι από την 1η Μαΐου ξεκινά να λογίζεται ολόκληρη η μέρα έναρξης εργασίας (η Κυριακή) ως αργία και άρα θα αμείβεται με την προσαύξηση του 75%.

5.Εφαρμογή της Ε.Σ.Σ.Ε σε όλα τα τμήματα όσον αφορά την έκτη μέρα που είναι προαιρετική και πρέπει να ερωτώνται όλοι.

-Απαιτήθηκε να δίνονται συνεχόμενα τα ρεπό (π.χ. εργαζόμενοι στο γάλα,ψυγεία).

-Απαιτήθηκε μετά τη λήξη της εβδομαδιαίας νυχτερινής βάρδιας να δίνονται δυο ρεπό.

6.Για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας οι απαντήσεις στα αιτήματά μας έχουν ως εξής:

-Την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της στατικότητας του κτιρίου.

-Θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα ο καθαρισμός για την αντιπυρική προστασία παρότι θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί.

-Θα αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία των κλιματιστικών που έχουν πρόβλημα. Απαιτήθηκε εγκατάσταση νέων κλιματιστικών στα τμήματα που δεν υπάρχουν.

-Απαιτήθηκε άμεση αγορά και διανομή μασκών λόγω αποπνικτικής κατάστασης όταν γίνονται τα CIP των μηχανών όπως και όπου αλλού απαιτείται. Να γίνει άμεση αποκατάσταση των διαρροών.

-Μεταφέρθηκε το αίτημα πολλών συναδέλφων ο γιατρός εργασίας να συνταγογραφεί εξετάσεις που χρειάζονται να γίνουν.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες με την επιμονή και τη δύναμη μας αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά. Παραμένουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στις θέσεις μας και συνεχίζουμε να πιέζουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, των αναγκών μας.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...