ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Η εταιρία Paralos Hospitality πήρε πίσω τον εκβιαστικό όρο της «ποινικής ρήτρας» μετά τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΙΚΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

Η εταιρία Paralos Hospitality πήρε πίσω τον εκβιαστικό όρο της «ποινικής ρήτρας» μετά τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις Στις εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ψηφίζουμε – ενισχύουμε τη Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων για νέους πιο δυναμικούς αγώνες, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι νίκησαν με τον ενωμένο μαζικό και αποφασιστικό αγώνα τους. Η προσπάθεια της εταιρίας Paralos Hospitality (πρώην Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ Α.Ε.) να επιβάλει στους εργαζόμενους του Kosta Mare όρο ότι πρέπει να καταβάλλουν ποινική ρήτρα ίση με το ύψος του μισθού τους από 8/5 ως 30/6 αν παραιτηθούν σε αυτό το διάστημα, έπεσε στο κενό.

Οι εργαζόμενοι, παρά τον εκφοβισμό, αντέδρασαν, απευθύνθηκαν στη Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα πραγματοποιώντας με τους εργαζόμενους κινητοποίηση στο ξενοδοχείο Venus Suites στην Ανάληψη στις 25/5 και ξεκαθαρίσαμε σε εκπροσώπους της εταιρίας ότι καμία ποινική ρήτρα παραίτησης για ξενοδοχοϋπάλληλο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, κανένα εργαζόμενος δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω ούτε ένα ευρώ, κανείς δε θα μείνει απλήρωτος!

Η ενόχληση της εργοδοσίας από τον παλμό και την αποφασιστηκότητα των εργαζομένων ήταν τέτοια, που ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση. Όμως ακόμα και στη συνάντηση που έγινε στις 27/5, δε δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πίσω αυτόν τον απαράδεκτο και εκβιαστικό όρο, αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει!

Η Δ.Α.Σ. και οι εργαζόμενοι απαντήσαμε με νέα κινητοποίηση στο ξενοδοχείο Lifestyle Beach του ίδιου ομίλου στην Αμμουδάρα στις 2/6. Μέχρι την τελευταία στιγμή η διοίκηση προσπαθούσε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, στελέχη της οποίας τους έπαιρναν τηλέφωνο έναν – έναν για να τους ρωτήσουν …αν συμφωνούν με τη ρήτρα!!!

Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις η εταιρία αναγκάστηκε να αποσύρει την απαράδεκτη και εκβιαστική ρήτρα!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι μόνο με οργανωμένο αγώνα, με δυναμικές κινητοποιήσεις μπορούμε να κερδίσουμε, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να βελτιώσουμε τις συνθήκες δουλειάς μας. Αυτήν την προσπάθεια κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Με υπόγειες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες, μακριά από τους εργαζόμενους όπως κάνει η παράταξη Κοκολάκη (ΔΗ.ΣΥ.), μόνο να χάσουμε έχουμε.

Γι’ αυτό τώρα, μπροστά στις εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ένα δρόμο έχουμε: να ψηφίσουμε μαζικά, να δυναμώσουμε τη Δ.Α.Σ. για να αλλάξουμε το συσχετισμό, για πραγματικά αγωνιστικό προσανατολισμό στο Σωματείο!

Οι εργαζόμενοι έχουμε απεναντί μας κυβερνήσεις και ξενοδόχους, που πουλάνε το «τουριστικό θαύμα», πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Και η παράταξη Κοκολάκη (ΔΗ.ΣΥ.) έχει βάλει πλάτη στον οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων μας που απαιτουν οι ξενοδόχοι και ικανοποιούν οι κυβερνήσεις.

Τι να πρωτοθυμηθούμε:
– Ότι στήριζαν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τις συγκυβερνήσεις με τη ΝΔ, όταν πετσόκοβαν τους μισθούς και καταργούσαν τις συλλογικές συμβάσεις, έκαναν 3μηνο το ταμείο ανεργίας, αφαιρούσαν μάγειρες και καμαριέρες από τα βαρέα και ανθυγιεινά;
– Ότι έκαναν προεκλογικό αγώνα, μέσα από το Σωματείο μας, στον πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Βαρδάκη, μιας κυβέρνησης που κατάργησε το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετία;
– Ότι υπέγραψαν τις αυξήσεις ψίχουλα την περίοδο της «ανάπτυξης», αλλά και το πετσόκομμα των μισθών μας την περίοδο της κρίσης;
– Ότι χάρισαν την 6η και 7η μέρα εργασίας στους ξενοδόχους, 1 απλήρωτη υπερωρία, έβγαλαν το διάλειμμα εκτός ωραρίου, κατάργησαν από μόνοι τους την προσαύξηση των υπερωριών για την 6η μέρα εργασίας;
– Ότι ακόμα και στη συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας Paralos, στην αναφορά του γενικού διευθυντή ότι «στεναχωρήθηκε» από την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, αμέσως έσπευσαν να βγάλουν από πάνω τους το βάρος, λέγοντας ότι δεν έχουν ευθύνη για την κινητοποίηση!

Είναι γνήσιοι εκπρόσωποι, πιστοί στρατιώτες των κομμάτων που μας μαύρισαν τη ζωή. Ανύπαρκτοι μέσα στα ξενοδοχεία, παρουσιάζονται μόνο, για να πιούν καφέ με τους διευθυντές και τους ξενοδόχους, πίσω από κλειστές πόρτες μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους. Πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή του κορονοϊού για να βρούμε τις τελευταίες κινητοποιήσεις που έκαναν σε ξενοδοχείο. Μάλιστα δηλώνουν ότι οι κινητοποιήσεις είναι «show»! Είναι αυτοί που καπηλεύονται κάθε κατάκτηση των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που υπονομεύουν κάθε διάθεση αγώνα των συναδέλφων και καλλιεργούν τον εφησυχασμό και το συμβιβασμό με τα λίγα.

Άλλαξε το συσχετισμό υπέρ σου, υπέρ των εργαζομένων και των δικαιωμάτων σου!
Κάνε υπόθεση δική σου την αλλαγή πορείας του Σωματείου!
Να πάρουμε τη διοίκηση από τα χέρια των διευθυντών και των προϊσταμένων!

ΕΝΙΣΧΥΣΕ – ΨΗΦΙΣΕ
τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ.)

 

Δείτε εδώ βίντεο από την κινητοποίηση στο Paralos Lifestyle Beach

https://www.facebook.com/share/p/DmJu4CMZbev8WSNE/

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...