Επιτροπή Αγώνα Επιτυχόντων Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΣ

ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 2Γ/2022

Συνάντηση των Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022 με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτρη Κιρμικίρογλου την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2024

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2024 Επιτροπή Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022 συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτρη Κιρμικίρογλου στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η συνάντηση που κράτησε πάνω από 1 ώρα μέσα στην οποία η Επιτροπή έθεσε στο Υπουργείο τα ζητήματα που μας απασχολούν σχετικά με τον γραπτό διαγωνισμό, ανέδειξε την αγωνία και τους προβληματισμούς μας και υποστήριξε την τεκμηριωμένη θέση μας για τον διορισμό όλων των Επιτυχόντων. Οι απαντήσεις που λάβαμε είναι αμφίσημες, ενώ δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί με τους Επιτυχόντες. 

Τα αιτήματα που θέσαμε ειναι τα εξής:

  • Να προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις του Προγραμματισμού του 2024. Στο σημείο αυτό αναφέρουμε πως, λίγες μέρες νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ στις 16/05/2025 έχει επιβεβαιώσει πως οι θέσεις του Προγραμματισμού του 2024, είναι 3.500 θέσεις ΠΕ και 1.500 θέσεις ΤΕ (σύνολο 5.000 θέσεις). 
  • Να μας δοθούν οι θέσεις του Προγραμματισμού του 2025 και του 2026.
  • Να καταργηθεί ο λεγόμενος “κόφτης” που περιορίζει τα δικαιώματά μας (περιορίζει τον αριθμό των θέσεων που μπορούν να δηλώσουν οι επιτυχόντες στις σχετικές προκηρύξεις).   
  • Να καταργηθούν οι προσλήψεις ΠΕ και ΤΕ εκτός Γραπτού Διαγωνισμού όπως ακριβώς ορίζει η σχετική νομοθεσία  (Νόμος 4765/2021).
  • Να μην γίνει άλλος Γραπτός Διαγωνισμός πριν τον διορισμό όλων των Επιτυχόντων του Διαγωνισμού 2Γ/2022.
  • Να γίνει τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας (Νόμος 4765/2021) έτσι ώστε η δεξαμενή των επιτυχόντων να μην έχει χρονικό ή άλλο περιορισμό που να επηρεάζεται από επόμενους γραπτούς διαγωνισμούς. 
  • Να τηρηθεί η νομοθεσία. Να επιβραβευτεί η προσπάθεια και η αξιοκρατία!

Οι απαντήσεις που δόθηκαν συνοψίζονται στα εξης:

  • Η πρόθεση του Υπουργείου είναι να απορροφήσει όσο το δυνατό περισσότερους Επιτυχόντες από τη δεξαμενή.
  • Τα οριστικά αποτελέσματα για την προκήρυξη 2ΓΒ/2023 που αφορά τους ΤΕ αναμένεται να εκδοθούν αύριο Πεμπτη 06/06/2024 και οι διορισμοί να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο. 
  • Τα προσωρινά αποτελέσματα για την προκήρυξη 3ΓΒ/2023 που αφορά τους ΠΕ αναμένεται να εκδοθούν τον Ιούλιο, τα οριστικά αποτελέσματα τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και οι διορισμοί να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο. 
  • Η προκήρυξη Κ μέσω μοριοδότησης για ΑΜΕΑ για τα έτη ‘22-’23-’24 θα εκδοθεί τον Ιούνιο. 
  • Η προκήρυξη ΕΕΠ για τα έτη ‘22-’23-’24 θα εκδοθεί τον Ιούνιο. Δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία για το αν θα είναι από την δεξαμενή των Επιτυχόντων. 
  • Η προκήρυξη Κ  μέσω μοριοδότησης για ΔΕ για τα έτη ‘22-’23-’24 θα εκδοθεί τον Ιούλιο. 
  • Η προκήρυξη Κ μέσω μοριοδότησης για ΥΕ για τα έτη ‘22-’23-’24 θα εκδοθεί τον Αύγουστο. 
  • Θα εκδοθούν δύο επόμενες μεγάλες προκηρύξεις ΓΒ για ΤΕ και ΠΕ που αφορούν τον γραπτό διαγωνισμό αφότου βγουν τα οριστικά αποτελέσματα των 2ΓΒ/2023 και 3ΓΒ/2023.
  • Δεν υπήρχαν διαθέσιμα τα αριθμητικά στοιχεία για τις δύο επόμενες μεγάλες προκηρύξεις ΓΒ για ΤΕ και ΠΕ  που αφορούν τον γραπτό διαγωνισμό. 
  • Οι διατιθέμενες θέσεις σύμφωνα με το Υπουργείο στο σύνολο για τον διαγωνισμό θα είναι γύρω στις 8.000-9.000 θέσεις. Δηλαδή λιγότερες από τις 11.100 θέσεις που αναφέρθηκαν σε παλαιότερες συναντήσεις με το ΑΣΕΠ!
  • Σχετικά με τον ΔΕΥΤΕΡΟ Γραπτό Διαγωνισμό, ο σχεδιασμός είναι να γίνει μέσα στο 2025 πρώτα ένας γραπτός διαγωνισμός για τους ΤΕ και αργότερα, προς το τέλος του έτους, ένας χωριστός γραπτός διαγωνισμός για τους ΠΕ.
  • Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να γίνει τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας (Νόμος 4765/2021) έτσι ώστε η δεξαμενή των επιτυχόντων να μην έχει χρονικό ή άλλο περιορισμό που να επηρεάζεται από επόμενους γραπτούς διαγωνισμούς. 
  • Είναι υπό σκέψη να περάσει ο προγραμματισμός των θέσεων του ‘25 στον Πρώτο Πανελληνιο Γραπτό Διαγωνισμό (μάλλον αρνητικό).
  • Ταυτόχρονα προγραμματίζεται από το Υπουργείο ένα σύνολο παρεμβάσεων στις αρμοδιότητες του ΑΣΕΠ για την επίσπευση των διαδικασιών των προσλήψεων. 
  • Θα ορίσουμε νέο ραντεβού μέσα στον μήνα για να ενημερωθούμε για τις νεότερες εξελίξεις για το θέμα.  

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως είμαστε οι επιτυχόντες και οι επιτυχούσες του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού, όλοι μας επιστήμονες, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ κάθε ηλικίας, άνθρωποι με υποχρεώσεις και οικογένειες, που λάβαμε μέρος στις εξετάσεις, διότι πιστεύουμε στην αξιοκρατία και εμπιστευόμαστε τους Κρατικούς Θεσμούς.

Ένα χρόνο μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και ενώ μέχρι σήμερα έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις για μόλις 51 επιτυχόντες σε σύνολο 14.837, η Κυβέρνηση σχεδιάζει εντατικά τον ΔΕΥΤΕΡΟ Γραπτό Διαγωνισμό που καταργεί τους πίνακές μας! 

Ζητούμε το αυτονόητο, να διοριστούν άμεσα όλοι οι επιτυχόντες! Να ανταμειφθούν όσοι με δίκαιο, αμερόληπτο και αξιοκρατικό τρόπο προσπάθησαν και πέτυχαν στον Πρώτο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό!

Κανένας επιτυχών αδιόριστος!

Επιτυχών σημαίνει διοριστέος!

 

Ακολουθεί το video καλέσματος στην συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών:

https://www.youtube.com/watch?v=GIOWROPdJ5U

και φωτογραφία από τη δράση μας στις 5 Ιουνίου 2024 στο Υπουργείο Εσωτερικών στο παρακάτω link:

https://photos.app.goo.gl/uFXjLtH3ys616d918

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...