Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Βαλ Ντε Μαρν, Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Βαλ ντε Μαρν Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε στις 28-30 Μάη στο Παρίσι.

Στο Συνέδριο που συμμετείχαν επίσης συνδικάτα από την Κούβα, την Παλαιστίνη και την Ιταλία, Το ΠΑΜΕ χαιρετίζοντας επισήμανε τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των εργατών της Ελλάδας και της Γαλλίας, που δυνάμωσαν ιδιαίτερα την περίοδο των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων με αποστολές αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Γαλλία, κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, αλλά και την μεγάλη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα με αντιπροσωπεία Γάλλων Συνδικαλιστών.

Το ΠΑΜΕ σημείωσε την σημασία της ενδυνάμωσης των ταξικών αγώνων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ενάντια στις λογικές της ταξικής συνεργασίας, καθώς και τον υπονομευτικό ρόλο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, που ενόψει ευρωεκλογών προχωρά σε εκστρατεία «ωραιοποίησης» της αντεργατικής ΕΕ.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του το ΠΑΜΕ ανέδειξε την σημαντική παρακαταθήκη των απεργιακών αγώνων στην Γαλλία και διεθνώς, αλλά και την ανάγκη σήμερα να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρα με μαζικά, μαχητικά συνδικάτα, ενάντια στην εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης.

Οι σύνεδροι υποδέχτηκαν θερμά την παρέμβαση του ΠΑΜΕ οι εργασίες του οποίου έκλεισαν με την Διεθνή. Επίσης οι αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο της Κομούνας καθώς και τον Τάφο των Κομουνάρων του Παρισιού.

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBtgcX

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...