Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Ν. Αττικής & Νήσων: Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργατών στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργατών στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ από την εταιρεία «ΑΒΑΞ»

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων, στο έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, που έχει αναλάβει η εταιρεία «ΑΒΑΞ».

Πρόκειται για περισσότερους από 200 εργατοτεχνίτες που απασχολούνται στη νέα γραμμή 4 (Αλσος Βεΐκου-Γουδή), εισπράττοντας χαμηλότερες αμοιβές ακόμη και από εκείνες που έπαιρναν στις επεκτάσεις της γραμμής 3 πριν από το 2021. Και αυτό, την ώρα που το κόστος ζωής τσακίζει κάθε οικογένεια.

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην Κατασκευή του Αττικό Μετρό, παλεύει για 5ήμερο, 8ωρο, για μέτρα ασφάλειας, καθώς οι υπερωρίες (10ωρα-12ωρα) είναι εξοντωτικές και ενέχουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια, για 15% αύξηση σε μισθούς και μεροκάματα, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των οικογενειών τους. Ουσιαστικά παλεύουν για μία νέα, καλύτερη σύμβαση εργασίας.

Είναι οι εργάτες που δουλεύουν 40 μέτρα κάτω από τη γη με χαμηλά μεροκάματα για έργα που τα χρυσοπληρώνουμε. Η κυβέρνηση που δίνει ζεστό κρατικό χρήμα στις εταιρείες για τα δημόσια έργα, έχει ευθύνη να ασκήσει πίεση, ώστε να σταματήσει η αδιάλλακτη πρακτική της εταιρείας και να απαντήσει επιτέλους θετικά στα αιτήματα των εργατών.

Στέλνουμε μήνυμα Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους σε ένα έργο με τεράστια κοινωνική σημασία.

Ο αγώνας τους θα είναι νικηφόρος, άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Είμαστε μαζί τους!

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...