Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής: Για τις απολύσεις στο εργοστάσιο της ΙΟΝ

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΙΟΝ και η αναδιάρθρωση των εταιρειών του ομίλου BespokeSGAαπό τον «βραβευμένο με ALBA, πετυχημένο, αυτοδημιούργητο επιχειρηματία» Σπάρο Θεοδωρόπουλο, μεταφράζεται σε εντατικοποίηση, εξαντλητικά ωράρια, και απολύσεις για τους εργαζόμενους.

Αυτό αποδεικνύει η καθημερινότητα όσων εργάζονται στις εταιρείες του νεοσύστατου ομίλου, αλλά και η πρόσφατη εμπειρία των εργαζόμενων της ΙΟΝ από τότε που τα ινία πέρασαν στα χέρια του κ Θεοδωρόπουλου.

Το αντεργατικό πρόσημο των αλλαγών που επιφυλάσσει το επενδυτικό πρόγραμμα των 120 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τριετίας, που έχει ήδη ξεκινήσει, για τη «ναυαρχίδα» του ομίλου ΙΟΝ, σφραγίστηκε από το αιφνιδιαστικό μπαράζ απολύσεων της προηγούμενης εβδομάδας.

Μέσα σε ένα 24ωρο, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και με συνοπτικές διαδικασίες ανακοινώθηκε η απόλυση σε 7 συναδέλφους μας πωλητές. Μοναδική αιτιολογία εκ μέρους της διοίκησης, όπου αναφέρθηκε κάτι, ήταν ότι «λόγω ηλικίας δε θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στα νέα καθήκοντα και τα εξαντλητικά ωράρια που θα τα συνοδεύουν».

Η ευθύνη απέναντι στο βιοτικό επίπεδο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων που, όπως δηλώνει σε συνεντεύξεις του ο κ Θεοδωρόπουλος, ένιωσε μέσα από την 21χρονη συμμετοχή του στο ΣΕΒ, μάλλον τώρα που έχει θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του, πάει περίπατο. Όπως όλα δείχνουν, δίνει τη θέση του, τουλάχιστον όσον αφορά τις δικές του επιχειρήσεις, σε αποκλειστική φροντίδα για μείωση του μισθολογικού κόστους για να γιγαντώνονται τα κέρδη του.

Αφού την ώρα που έδειχνε την πόρτα εξόδου στους 7 συναδέλφους μας, προσλάμβανε νέους αντικαταστάτες αυτών, στη νέα εταιρεία, με πολύ μικρότερους μισθούς και τσεκουρεμένα εργασιακά δικαιώματα.

Η διοίκηση υπό τον κ Θεοδωρόπουλο είναι γελασμένη αν νομίζει ότι οι εργαζόμενοι και οι ταξικές συνδικαλιστικές τους οργανώσεις θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια να βλέπουν συναδέλφους να απομακρύνονται «βιαίως» από την παραγωγή, να πετιούνται ξαφνικά στην ανεργία και την ανασφάλεια για να υλοποιηθούν τα σχέδια εταιρικής αναδιάρθρωσης, για να παίζουν κάποιοι με τα δις ευρώ που τους έχουν αποφέρει οι αγοραπωλησίες επιχειρήσεων.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επικαλείται ότι δήθεν «διδάχτηκε να αφιερώνει χρόνο στο κοινό καλό» ενώ αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους που παράγουν όλο αυτό τον πλούτο με πρακτικές «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν».

Όπως επισημάναμε στην εργοδοσία στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/ 5 με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα ΔΣ του Συνδικάτου μας, της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, τους καλούμε εδώ και τώρα να ανακαλέσουν τις 7 απολύσεις συναδέλφων και να ξεχάσουν το ενδεχόμενο νέων στο μέλλον.

Όλοι οι συνάδελφοι να απορροφηθούν από τον όμιλο BespokeSGA, στις εταιρείες όπου εργάζονται τόσα χρόνια, με τις ίδιες συμβάσεις εργασίας και να διατηρήσουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που διέπαν την πρότερη απασχόληση τους χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης των όρων εργασίας, μείωσης της αμοιβής και της ασφάλειας των εργαζόμενων στο μέλλον, θα μας βρει απέναντι της.Θα δοθεί ισχυρή και μαχητική απάντηση με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συστρατευτούν με το Συνδικάτο τους, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών για να υπερασπιστούμε μαζί το δικαίωμα στην εργασία, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Γιατί:

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ!

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...