Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Σοβαρό περιστατικό με πτώση τμήματος οροφής στο 2ο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας

Δημοσιεύτηκε στις

Το πρόσφατο σοβαρό περιστατικό με την πτώση τμήματος της οροφής στη γραμματεία του 2ου Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και η συνεχιζόμενη διαρροή επικίνδυνων λυμάτων από το βοθρο του 1ου – 2ου Κέντρου Υγείας Ελευσίνας επιβάλλουν την άμεση πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης. Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των κέντρων υγείας Ελευσίνας με προσλήψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων.

Τη Δευτέρα 20 Μάιου 2024, στη γραμματεία του 2ου Κέντρου Υγείας Ελευσίνας έπεσε μεγάλο τμήμα της οροφής πάνω σε γραφείο εργαζόμενης.. Αποφεύχθηκε πιθανός τραυματισμός μόνο και μόνο επειδή η εργαζόμενη αντιλήφθηκε θόρυβο στην οροφή και απομακρύνθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Το περιστατικό της κατάρρευσης οροφής έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες παρόμοια περιστατικά σε δημόσια κτίρια, που παραμένουν ασυντήρητα και με σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και εγκαταστάσεις τους, δημιουργώντας πολλαπλούς κινδύνους για εργαζόμενους και πολίτες..

Αναδεικνύεται ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά, το σοβαρότατο πρόβλημα με τις ακατάλληλες υποδομές στο κτιριο που στεγάζονται τα 1ο και 2ο Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, όπου συνεχίζεται η διαρροή επικίνδυνων λυμάτων από το βόθρο, που σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση υδάτων κάτω από το κτίριο δημιουργούν προβλήματα στους χώρους του ακτινολογικού εργαστηρίου της γραμματείας και του τμήματος βραχείας νοσηλείας.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου μας προς τα αρμόδια υπουργεία, τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και το Δήμο Ελευσίνας και τις έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων και κατοίκων, εξακολουθούν να μην έχουν γίνει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα με την πρώτη έντονη βροχή, να πλημμυρίζουν οι δρόμοι της περιοχής «Καλυμπάκι», προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζει τα έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, όπως έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, ακόμη και εργασίες συντήρησης κτιρίων που στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες,  ως «περιττό κόστος» ενώ χρηματοδοτεί με δις ευρώ επιχειρηματικούς ομίλους για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η δραματική υποβάθμιση των κέντρων υγείας Ελευσίνας δεδομένου ότι παραμένουν κενές 7 οργανικές θέσεις παθολόγων και γενικών γιατρών και δεν υπάρχει κανένας καρδιολόγος, ορθοπεδικός, χειρουργός, οφθαλμίατρος, ενδοκρινολόγος, γυναικολόγος, ψυχίατρος, πνευμονολόγος,  δερματολόγος, ακτινολόγος και γιατρός εργασίας. Κενές είναι και οι 6 οργανικές θέσεις παιδιάτρων ενώ στο Σταθμό Μάνας και Παιδιού υπάρχει μόνο μία παιδίατρος, που ασχολείται μόνο με τους εμβολιασμούς παιδιών.

Αντίστοιχα, είναι κενές 14 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 4 θέσεις μαιών, 10 θέσεις επισκεπτριών υγείας, 3 θέσεις κοινωνικών λειτουργών, 1 θέση διαιτολόγου και 2 θέσεις φυσικοθεραπευτών, . Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες κατηγορίες προσωπικού. Συγκεκριμένα αναφέρουμε:

  • καθαρίστριες υπάρχουν μόνο στην πρωινή βάρδια και ορισμένες φορές στην απογευματινή βάρδια
  • δεν υπάρχει πρωινός φύλακας, αν και είναι συχνές οι επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού
  • δεν επαρκεί η μοναδική επικουρική ψυχολόγος για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

► να γίνουν οι αναγκαίες εργασίας επισκευής και αποκατάστασης στο 1ο και 2ο Κέντρα υγείας και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχής του Καλυμπακίου.

► να ενισχυθούν με επείγουσες προσλήψεις ιατρών βασικών ειδικοτήτων και προσωπικού το 1ο και 2ο Κέντρα Υγείας Ελευσίνας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

► να προχωρήσει η ενοποίηση του 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας και να ολοκληρωθεί ο ενιαίος οργανισμός ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...