Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών στην κατασκευή του Μετρό

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Συναδέλφισσες/οι,

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ (Γραμμή 4) της εταιρείας «ΑΒΑΞ». Έχουν συμπληρώσει ήδη 12 μέρες απεργιακού αγώνα. Διεκδικούν αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, 5ήμερο – 8ωρο, μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να μπορούν να δουλεύουν με ασφάλεια και να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αποτελεί πρόκληση η αδιάλλακτη στάση της εταιρείας, που αρνείται να συζητήσει ουσιαστικά με τους εργαζόμενους, για να μη θιχτούν τα κέρδη της. Αλλά και η κυβέρνηση έχει ευθύνες και οφείλει να παρέμβει, μιας και η επέκταση του ΜΕΤΡΟ αποτελεί ένα έργο 1,5 δις ευρώκαι που έχουμε πληρώσει όλοι εμείς οι φορολογούμενοι, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο αυτή τη στιγμή, που αφορά τα λαϊκά στρώματα.

Όμως, πρόκειται για άλλη μια «εμβληματική» επένδυση, που οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, για να έχουν καθαρό το πεδίο οι επενδυτές, επιχειρηματικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, οι οποίοι μέσω του ταμείου ανάκαμψης παίρνουν ζεστό χρήμα.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά και με μαζικές συνελεύσεις και πολύμορφες δράσεις συνεχίζουν αταλάντευτοι τον αγώνα τους, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Η αλληλεγγύη όλων μας είναι αυτονόητη και απαραίτητη και θα σπάσει την αδιαλλαξία της εργοδοσίας. Οι συνάδελφοι εργάτες θα νικήσουν.

Είμαστε μαζί σας!

Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...