Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων- Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ – Ομάδα Πρωτοβουλίας Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων Αγία Σοφία:Κοινή Ανακοίνωση

Δημοσιεύτηκε στις

Βγάζουν το αίμα στο εμπόριο!!

Μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω!

Πρώτα υποβαθμίζουνε τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, τις πνίγουνε με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις προσωπικού για να τις ιδιωτικοποιήσουν. Με την απάνθρωπη, αντιαναπηρική πολιτική τους οδηγούν σε ελλείψεις αίματος, υπομετάγγιση ασθενών, υποθεραπεία χρονίων πασχόντων, για να έρθουν μία ωραία πρωία, μαύρη κατάμαυρη, και να μας πουν «τώρα θα τα ρυθμίσει όλα η αγορά»! Κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί την αιμοδοσία. Τσακίζουν την υψηλά αλτρουιστική πράξη της εθελοντικής αιμοδοσίας, αφού καθιερώνουν την επ’ αμοιβή ή αποζημίωση προσφορά. Η λογική του κόστους οφέλους σε όλο της το μεγαλείο!

Δίνουν «δικαίωμα» σε ιδιώτες και ΜΚΟ να συλλέγουν, να επεξεργάζονται, να κλασματοποιούν, να βγάζουν παράγωγα και να διαθέτουν το αίμα και άλλες ανθρώπινες ουσίες που αλλού;…στην αγορά!  Και για το ξεκάρφωμα φτιάχνουν και μία ανεξάρτητη αρχή για να πιστοποιεί, να ελέγχει, να εποπτεύει, φερετζέ της εμπορευματοποίησης, όπως γίνεται και με όλες τις ανεξάρτητες αρχές. Η ζωή ενός παιδιού με μεσογειακή αναιμία ή ενός χρόνιου πάσχοντα αξίζει περισσότερο απ’ όλα τα δισεκατομμύριά σας!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Οι φορείς μας από καιρό κινητοποιούνται για το δικαίωμα στην ζωή, ενάντια στις ελλείψεις αίματος, ενάντια στο σμπαράλιασμα του δημόσιου συστήματος υγείας, το νέο ΕΣΥ της εμπορευματοποίησης, των επιταγών της ΕΕ για την διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Με το νομοσχέδιο η πρόκληση πιάνει ταβάνι. Ο κίνδυνος είναι μπροστά στα μάτια μας. Καλούμε τους επιστημονικούς φορείς, τους συλλόγους των ΑΜΕΑ, των χρονίως πασχόντων, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τους συλλόγους των εθελοντών αιμοδοτών σε ξεσηκωμό! Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού στα παιδιατρικά Νοσοκομεία, στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία, στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των γιατρών και των εργαζομένων ενάντια στο σταμάτημα των χειρουργείων, την διάλυση της παιδιατρικής περίθαλψης. Καταδικάζουμε την δίωξη ενάντια στους μαχητές της ΕΙΝΑΠ που χρόνια τώρα κράτησαν όρθιο το σύστημα υγείας, που βρέθηκαν δίπλα στο αγωνιστικό αναπηρικό γονεϊκό κίνημα, των παιδιών με μεσογειακή αναιμία.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Τρίτη 4/6/24, στις 15:30, πλατιά σύσκεψη φορέων γιατί… ΈΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΠΟΛΛΑ και συνεχώς προστίθενται καινούρια!!!

Στην σύσκεψη θα υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής  μέσω ΖΟΟΜ, τις επόμενες μέρες θα σταλεί το  link.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...