Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Στηρίζουμε την παναττική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών στις 3 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

Στηρίζουμε την παναττική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών ( 8 π.μ. – 1 μ.μ.) και τη συγκέντρωση στα παιδιατρικά νοσοκομεία τη Δευτερα 3 Ιουνίου στις 11 π.μ  για άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων, νοσηλευτικού και παραιατρικού προσωπικού για τη στελέχωση και λειτουργία όλων των χειρουργικών αιθουσών

Προκηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας τη Δευτέρα 3 Ιουνίου

από 10 π.μ. έως 3 μ.μ. για τους υπολοιπους εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στα Παιδιατρικά νοσοκομεία

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων των παιδιατρικών νοσοκομείων ΑΓ. ΣΟΦΙΑ και ΑΓΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ για την άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού για τη στελέχωση και λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών, ώστε να εκλείψει η απαράδεκτη λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση, που περιλαμβάνει 3.000 μικρούς ασθενείς.

Καταδικάζουμε τη προσπάθεια συκοφάντησης των δίκαιων διεκδικήσεων των συναδέλφων από την κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και την προσπάθεια για ποινικοποίησης του αγώνα τους. Αντί για άμεσες προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και πλήρη επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύει συκοφαντίες του τύπου «οι κινητοποιήσεις είναι κομματικά υποκινούμενες ενόψει των ευρωεκλογών», μέσω της διοίκησης του νοσοκομείου ΑΓΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ κατέθεσε αίτηση για κήρυξη της στάσης εργασίας ως παράνομης και καταχρηστικής και συνεχίζει να προωθεί τη λειτουργία απογευματινών επι πληρωμή χειρουργείων και την παραχώρηση υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες..

Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Γνωρίζουμε καλά ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, προϋποθέτει και την ένταση της κρατικής καταστολής ενάντια σε όσους «σηκώνουν κεφάλι».

Γνωρίζουμε ότι οι κυβερνήσεις των κομμάτων της άρχουσας τάξης, με αλλεπάλληλους νόμους για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (Ν. 4512/2018 του ΣΥΡΙΖΑ και Ν. 4808/2021 «νόμος Χατζηδάκη» της ΝΔ) και τον περιορισμό των διαδηλώσεων (Ν. 4702/2020 της ΝΔ)  προσπαθούν να βάλουν νέα εμπόδια στη δυνατότητα των εργαζομένων να υπερασπιζόμαστε συλλογικά τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση μας και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα παιδιατρικά νοσοκομεία και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση τους είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζει την υγεία ως «ατομική ευθύνη», την υγειονομική περίθαλψη ως «εμπόρευμα» και ως πεδίο επιχειρηματικής κερδοφορίας, δεδομένου ότι ιδιαίτερα η παιδιατρική περίθαλψη αποτελεί κυριολεκτικά «χρυσορυχείο» για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον εξαιρετικά ευαίσθητο αυτό τομέα.

Επισημαίνουμε ότι παρόμοια προβλήματα στη λειτουργία των Χειρουργείων προκαλούν οι ελλείψεις προσωπικού και στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία. Στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, λόγω των ελλείψεων αναισθησιολόγων, νοσηλευτικού, μαιευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού, λειτουργούν σε καθημερινή βάση μόνο 7 από τις 13 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να είναι σε πολύμηνη αναμονή..

Αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και της εντατικοποίησης είναι ότι στους αναισθησιολόγους  – οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ηλικία άνω των 55 ετών και τρείς από αυτούς πλησιάζουν σε ηλικία συνταξιοδότησης – οφείλονται ημέρες κανονικής άδειας από το 2020 ενώ και στο νοσηλευτικό, μαιευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό οφείλονται δεκάδες μέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας.

Πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των Χειρουργείων προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στην Αιμοδοσία, το Ακτινοδιαγνωστικό, το Παθολογοανατομικό και το Μικροβιολογικό – Βιοχημικό Εργαστήρια καθώς και στις κλινικές του Χειρουργικού Τομέα (Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Ορθοπεδική, ΩΡΛ/Ουρολογική και Γυναικολογική/Μαιευτική)

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...