Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”: Όλοι 3 Ιούνη στις 11πμ στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 11πμ στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου μας

Συμμετέχουμε μαζικά στη Στάση Εργασίας  του σωματείου εργαζομένων 10πμ με 12 μμ

Για τους γιατρούς Στάση Εργασίας 8πμ με 1μμ της ΕΙΝΑΠ

Νέα Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτηρίου την ίδια μέρα στη 1μμ

Η κυβέρνηση προσποιείται ότι φροντίζει για τη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων κι επιτίθεται στους υγειονομικούς που τόσα χρόνια περιθάλπουμε παιδιατρικούς ασθενείς από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, που δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες για να μην καταρρεύσουν τα τμήματα, δουλεύουμε ακόμη και 5 νύχτες συνεχόμενα, με  χρωστούμενες άδειες από το 2022 και δεκάδες χρωστούμενα ρεπό στον καθένα, σε συνθήκες που βαίνουν ολοένα και πιο επικίνδυνες για τους μικρούς μας ασθενείς και εμάς τους ίδιους.  Στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είναι κενές πάνω από 610 οργανικές θέσεις, εκ των οποίων πάνω από 320 ανήκουν στη νοσηλευτική υπηρεσία. Χαρακτηριστικά στη ΜΕΘ παραιτήθηκαν 9 νοσηλευτές μέσα σε ένα χρόνο και δεν έφεραν κανέναν να τους αναπληρώσει! Μας επιτίθεται γιατί ζητάμε το αυτονόητο. Να υπάρχει επάρκεια προσωπικού στο χειρουργείο, τις μονάδες εντατικής θεραπείας παιδιών και νεογνών, στα τμήματα πανελλαδικού χαρακτήρα όπως το ανοσολογικό και τα υπόλοιπα τμήματα, ώστε να μην κινδυνεύουν οι ασθενείς μας! Για να μη δουλεύουμε χωρίς ανάσα με κίνδυνο να κάνουμε κάποιο μοιραίο λάθος! Για να μην διαλύονται οι οικογένειες μας!

Επιτίθεται γιατί διεκδικούμε να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών, γιατρών, τραυματιοφορέων, τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων, βοηθών θαλάμου, καθαριστών, διοικητικού προσωπικού, και επαρκή κρατική χρηματοδότηση,για να ανοίξουν τα τμήματα που έκλεισε ή συγχώνευσε η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου με τη διαχρονική υποστελέχωση, για να μην υπάρχουν οι λίστες αναμονής της ντροπής για χειρουργεία και ραντεβού. Γιατί η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να μας δίνει το αναγκαίο προσωπικό, χρηματοδότηση, υποδομές, εργαλεία ώστε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου παιδιατρική περίθαλψη για όλους τους ασθενείς, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς η περίθαλψη αυτή να εξαρτάται από τη τσέπη των γονιών τους!

Ποιος κρατάει κλειστές όλες τις χειρουργικές αίθουσες στην ανακαινισμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, 6 με 7 χειρουργικές αίθουσες στο χειρουργείο κλειστές, 8 κλίνες πλήρως εξοπλισμένες στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που δεν άνοιξε ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού; Ποιος διέλυσε την ΩΡΛ- Πλαστική κλινική και διέσπειρε τους ασθενείς σε διαφορετικές κλινικές; Ποιος έκλεισε τη μονάδα λοιμώξεων; Γιατί είναι ανενεργές δεκάδες κλίνες του 3ου ορόφου τη στιγμή που οι μικροί ασθενείς κι οι γονείς τους στοιβάζονται σε 5κλινα δωμάτια που γίνονται 6κλινα κι 7κλινα κατά περιόδους; Οι εργαζόμενοι τα αποφάσισαν αυτά;

Μας επιτίθεται γιατί δεν βάλαμε πλάτη κι ούτε πρόκειται να βάλουμε στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, ούτε στη μετατροπή της παιδικής ασθένειας και του παιδικού καρκίνου σε χρυσορυχείο για επιχειρηματικούς ομίλους! Τους πονάει, όταν στην εγκληματική κι άκρως ανθυγιεινή πολιτική τους έχουν απέναντι τους τους μαχόμενους υγειονομικούς κι όχι συνοδοιπόρους!

Καταγγέλλουμε τη στάση της Διοίκησης του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού απέναντι στους συναδέλφους μας και στην ΕΙΝΑΠ.  Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους και να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα μας! Στο πλευρό μας έχουμε συλλόγους ασθενών μας, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σωματεία εργαζομένων και μαζικούς φορείς. Μαζί τους παλεύουμε τόσα χρόνια κόντρα στην πολιτική της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης που ασκήθηκε τόσο από τη ΝΔ, όσο και από την κυβέρνηση Συριζα- ΑΝΕΛ και παλαιότερα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μείωση κρατικής χρηματοδότησης, συμβάσεις με ημερομηνία λήξης αντί μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, αύξηση του εργάσιμου χρόνου, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, «ευελφάλεια», κινητικότητα, δουλειά όποτε θέλει κι όπου θέλει η κάθε διοίκηση κ ΥΠΕ,συνύπαρξη ιδιωτικού τομέα στην υγεία που να ανταγωνίζεται με το δημόσιο, νοσοκομεία που να λειτουργούν σαν «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» ήταν τα κοινά τους «οράματα» που μας έφτασαν ως εδώ!Γιατί το σημερινό χάλι που βιώνουμε εμείς κι οι ασθενείς μας έχει και τη δική τους σφραγίδα, όπως έχει και τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απομονώνουμε τους «συνδικαλιστές» που στρέφουν το μόνιμο προσωπικό απέναντι στους συμβασιούχους, τους παλιούς απέναντι στους καινούριους, τους γιατρούς απέναντι στους νοσηλευτές!Διαιρώντας την ομάδα των υγειονομικών βάζουν χρόνια πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική, έχουν ευθύνη που φτάσαμε ως εδώ!Η στάση της πλειοψηφίας του σωματείου είναι γνωστή χρόνια τώρα. Άφαντοι από τα μεγάλα μας προβλήματα και τις αγωνίες μας, καλλιεργούν την απογοήτευση και εκπροσωπούν τη διοίκηση του νοσοκομείου και την κυβέρνηση όταν τελικά παρουσιάζονται. Προσπάθησαν να εμποδίσουν πολλές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις (χωρίς επιτυχία),  ακόμη και την τελευταία Γενική Συνέλευση του προσωπικού στις 28 Μαΐου, αλλά έφαγαν τα μούτρα τους!

Δεν υποτασσόμαστε στη πολιτική της κυβέρνησης που μπαλώνει τρύπες μέσω της κινητικότητας μονιμοποιώντας τα κενά! Δεν εκχωρούμε τα δικαιώματά μας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας με συγκροτημένο ωράριο, ρεπό και άδειες, με ασφαλείς συνθήκες εργασίας και περίθαλψης των ασθενών μας.Η καλοκαιρινή άδεια είναι αναγκαίο και θεσμοθετημένο δικαίωμα για τη σωματική και ψυχική μας υγεία, για την οικογένεια μας και δεν μπορεί να δίνεται πετσοκομμένη, σε μικρές δόσεις, ούτε με τα πρωτοβρόχια το φθινόπωρο!

Δεν εκχωρούμε τα νοσοκομεία που πληρώνει ο λαός μας σε ιδιώτες και επιχειρηματικούς ομίλους που βλέπουν την αποκατάσταση της υγείας των παιδιών σαν «μπίζνα» κι όχι σαν δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό! Οι υγειονομικοί παλεύουμε για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για πλήρως στελεχωμένα κι εξοπλισμένα τμήματα,για παιδιατρική περίθαλψη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλο το λαό, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών !

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...