Σωματείο Εργαζομένων ΕMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Για την τρίτη συνάντηση με την εργοδοσία σχετικά με την υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι 

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 24/5 η τρίτη συνάντηση με την εργοδοσία με βάση το πλαίσιο των αιτημάτων που της  είχαμε καταθέσει.

Η πλειοψηφία με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους είχε ξεκαθαρίσει στην εργοδοσία, ότι η πρόταση που είχε κάνει στην δεύτερη συνάντηση δε μπορεί να γίνει δεκτή.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου ζητήθηκε νέα συνάντηση με σκοπό να κατατεθεί εκ μέρους της, καλύτερη πρόταση. Είναι γεγονός ότι η νέα πρόταση είναι πιο βελτιωμένη.

Αποδεικνύεται ότι η επιμονή μας όλο το προηγούμενο διάστημα ασκεί πιέσεις και μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Οι πρωτοβουλίες μας, όπως ο συντονισμός και η κοινή δράση των σωματείων στα εργοστάσια συμφερόντων Φιλίππου, η συμμετοχή μας σε όλες τις απεργιακές μάχες αντιμετωπίζοντας  εμπόδια και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και την ανοιχτή απεργοσπασία άλλων δυνάμεων, αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για την αγωνιστική μας συνέχεια.

Στόχος μας είναι η υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ στο εργοστάσιο της EMFI στην κατεύθυνση που παλεύει η Ομοσπονδία μας για ΣΣΕ στα εργοστάσια του κλάδου μας. Μόνο η Επιχειρησιακή Σύμβαση με ικανοποιητικές αυξήσεις που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μπορεί να εξασφαλίσει τις πραγματικές μας ανάγκες.

Πλέον έχουμε τη δέσμευση της Εταιρείας ότι η όποια συμφωνία με βάση τη νέα πρόταση της θα αποτελέσει το προσύμφωνο για την Επιχειρησιακή ΣΣΕ του 2025.

Η πρόταση της εργοδοσίας που ουσιαστικά αποκλείει την πλειοψηφία των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με αυξήσεις που δεν μπορούν να αντιστρέψουν το πλήγμα που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια το εισόδημα μας, προφανώς δε μας αξίζει.

Είναι ωστόσο θετικό βήμα, ότι σπάσαμε στην πράξη την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και πια υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση στο τραπέζι.

Τέλος τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι τα τερτίπια για δήθεν αξιολόγηση των εργαζομένων που θα επιφέρει κάποιες αυξήσεις, σε κάποιους εργαζόμενους, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά, γιατί στοχεύουν στη διάσπαση μας.

Ξεκαθαρίζουμε πώς, ότι παλεύουμε και κερδίζουμε, το κερδίζουμε όλοι μαζί, για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς καμία εξαίρεση.

Σας καλούμε όλους μαζικά  στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 4/6 και ώρα 1 το μεσημέρι, ώστε συλλογικά να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...