Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Aττική: Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργατών στη κατασκευή του ΜΕΤΡΟ απο την “ΑΒΑΞ”

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία χαιρετίζει τον αγώνα τον εργαζομένων στο έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό της εταιρείας «ΑΒΑΞ» που παλεύουν για 5ημερο 8ωρο, Μέτρα Ασφάλειας και 15% αύξηση σε μισθούς και μεροκάματα για να μπορούν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των οικογένειών τους.

Είναι οι εργάτες που δουλεύουν 40 μέτρα κάτω από τη γη με χαμηλά μεροκάματα για έργα που τα έχουμε χρυσοπληρωσει και συνεχίζουμε και τα πληρώνουμε με δικά μας λεφτά. Η κυβέρνηση που δίνει ζεστό κρατικό χρήμα στις εταιρείες για τα δημόσια έργα έχει ευθύνη ώστε να σπάσει η αδικαιολόγητη αδιαλλαξία της εταιρείας και να απαντήσει επιτέλους στα αιτήματα των εργατών.

Με τη βοήθεια και την οργάνωση του αγώνα απο τα σωματεία τους και την αλληλεγγύη σωματείων και εργατών από άλλους κλάδους  και τον δικό μας, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα σπάσουν την αδιαλλαξία της εταιρίας που προσπαθεί να αποφύγει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Χωρίς τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό, τα ξενοδοχεία και οι μεγάλες αλυσίδες, οι μονάδες και τα εστιατόρια είναι σκέτα κουφάρια.             

Έτσι και χωρίς τους οικοδόμους εργάτες τα έργα δεν μπορούν με τίποτα να ολοκληρωθούν.

Αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Είμαστε μαζί σας.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...