Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις του Master Plan της Cosco

Δημοσιεύτηκε στις

Τη Δευτέρα 27/5 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργατικών σωματείων άλλων φορέων του Πειραιά μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με θέμα τις εξελίξεις του Master Plan της Cosco.

Στην εισηγητική ομιλία από πλευράς του ΕΚΠ αναδείχθηκε για άλλη μία φορά ο αντεργατικός αντιλαϊκός χαρακτήρας και σχεδιασμός του κινέζικου μονοπωλίου με τη σύμφωνη γνώμη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που σημαδεύουν το λιμάνι του Πειραιά. Έγινε αναφορά στο σύνολο των επιπτώσεων που έχουν αυτοί οι σχεδιασμοί.Ιδιαίτερα την ώρα που η χώρα μας εμπλέκεται και με την συμμετοχή της στα πολεμικά μέτωπα τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Παλαιστίνη. Με τον ρόλο που η αστική τάξη της χώρας θέλει να  παίξει και παίζει ο Πειραιάς, είτε ως κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων, είτε ως λιμάνι αγκυροβόλιο των ΝΑΤΟϊκών, στην συνολική αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΚΙΝΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ, αλλά και με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τόσο οι βυθοκορήσεις στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά  χωρίς να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας, οι επεκτάσεις του Car Terminal αλλά και η μη ένταξη στα ΒΑΕ των λιμενεργατών.

Απέναντι λοιπόν σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς (κυβέρνηση – Cosco – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ) , το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για άλλη μία φορά μπαίνει μπροστά για την οργάνωση του αγώνα και της πάλης των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Η σύσκεψη κατέληξε μετά από πρόταση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου σε κινητοποίηση ενάντια στους συνολικούς σχεδιασμούς για το λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα στις 12 του Ιούνη.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με στόχο να φτάσει πλατιά σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές. Η οργάνωση της πάλης μας  χρειάζεται να περάσει από τα Διοικητικά Συμβούλια και τις μαζικές διαδικασίες των εργατικών σωματείων και το φορέων της περιοχής ώστε να παλέψουμε κόντρα στους σχεδιασμούς που χτυπάνε κάθε εργασιακό και  περιβαλλοντικό μας δικαίωμα, μας μπλέκουν όλο και βαθύτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

 

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...