Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Να ανακληθεί η απόλυση εργαζομένου από την εταιρεία ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΑΕ

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΑΕ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΑΕ για την εκδικητική απόλυση εργαζόμενου, ενεργού μέλους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου, η εργοδοσία της εταιρίας Σακοράφας ΑΕ κάλεσε τον αγωνιστή εργαζόμενο και του ανακοίνωσε ότι στο τέλος του μήνα θα απολυθεί επικαλούμενη  «παράπονα» από πελάτες, ενώ ενάμιση χρόνο τώρα ο εργαζόμενος δεν έχει δεχθεί καμία επίπληξη ούτε προφορική ούτε γραπτή για την εργασία του και την συμπεριφορά του.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο εργαζόμενος απειλείται με εκδικητική απόλυση λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης, δεδομένου ότι συστηματικά καλούσε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο Σωματείο και να διεκδικήσουν συλλογικά αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, και ταυτόχρονα συμμετείχε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόλυση του αγωνιστή εργαζόμενους ανακοινώθηκε λίγες ημέρες μετά τις επιτυχημένες απεργίες στις 17 Απριλίου και 1ης Μαΐου, μπροστά στις οποίες ο συνάδελφος μας ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση.

Με την απόλυση του εργαζόμενου, η εργοδοσία επιδιώκει να εμποδίσει την επαφή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, να τους τρομοκρατήσει και να τους στερήσει το δικαίωμα στην οργάνωση και διεκδίκηση, στοχοποιώντας όσους πρωτοστατούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων..

Η εργοδοσία της εταιρείας ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΑΕ, όπως και των υπόλοιπων επιχειρήσεων, αξιοποιεί το βαθύτατα αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για τις απολύσεις εργαζομένων και συνολικά το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, για να θωρακίσει τη κερδοφορία της.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι και στη φάση της κρίσης και στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης, μόνιμα χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε με τις απολύσεις, την ένταση της εκμετάλλευσης, την εντατικοποίηση, το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για να «αυγατίσουν» τα κέρδη των επιχειρηματιών.

 «Λογαριάζουν» όμως χωρίς τους εργαζόμενους και θα τους «χαλάσουμε τα σχέδια».

Καλούμε όλα τα Σωματεία εργαζομένων της ευρύτερης περιοχής να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιστή εργαζόμενο και στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής που συνεχίζει τις παρεμβάσεις για να ανακληθεί η απόλυση και να βελτιωθούν οι συνθήκες αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων της ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΑΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή, στηρίζουμε την παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας Ανω Λιοσίων την Τρίτη 28 Μαίου στις 12 μ., όπου είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία, για την ανάκληση της απόλυσης.

Γνωρίζουμε ότι για να έχουν προοπτική οι αγώνες μας, χρειάζεται να στρέφονται ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους, και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει. Να διεκδικούν την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας και των επιστημονικών επιτευγμάτων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...