Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός: Για το κατάπτυστο άρθρο του ΒΒ στο site PARAPOLITIKA

Δημοσιεύτηκε στις

Εντύπωση προκαλεί ένα καθόλα ανυπόστατο δημοσίευμα «λάσπης» και κατασυκοφάντησης, αυτή τη φορά στο site PARAPOLITIKA, με το οποίο κατηγορείται το Σωματείο γιατί μέλη του (ποιοι;;;) υπέβαλλαν σε «πρωτοφανές bullying» σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τους νέους συναδέλφους συμβασιούχους μέσω ΔΥΠΑ που ήρθαν να αναλάβουν υπηρεσία στην καθαριότητα του Νοσοκομείου…

Ο υπογράφων το …γκεμπελικής έμπνευσης αυτό κείμενο, Βασίλης Βενιζέλος, δεν μπήκε βέβαια καν στον κόπο να επικοινωνήσει με το Σωματείο πριν αναπαράξει το λίβελο που του υπαγόρευσαν. Δεν αναφέρεται σε «πηγές», δεν έκανε ρεπορτάζ. Ούτε έχει ασχοληθεί ποτέ ξανά με εργασιακά θέματα ή προβλήματα (που συχνότατα αναδεικνύουμε από τις κινητοποιήσεις και την αρθρογραφία του Σωματείου μας και έχουν αναπαραχθεί από άλλα μέσα) και που δημιουργούν άμεση επισφάλεια για την υγεία του λαού και για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ας του θυμίσουμε λοιπόν:

  • Το Σωματείο έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του το θέμα της καθαριότητας και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες κινητοποιήσεις – συσκέψεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας ιδιαίτερα το τελευταίο έτος με συμμετοχή της πλειοψηφίας του προσωπικού καθαριότητας, παρά τη στυγνή τρομοκρατία που εξαπολύουν οι μηχανισμοί της διοίκησης. Επίσης, δεν θεωρούμε τυχαίο το γεγονός ότι η εμετική αυτή ανάρτηση κυκλοφόρησε την περίοδο που οι καθαριστές πήραν απόφαση για επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στο χώρο από την έλλειψη προσωπικού (έχουν παραμείνει λιγότερο από το 40% του απαραίτητου προσωπικού) και την άμεση έλευση του εργολάβου που πέρα από την καταπάτηση και των στοιχειωδέστερων εργασιακών δικαιωμάτων, θα επιβαρύνει το Δημόσιο με το διπλάσιο κόστος απ’ όσο κοστίζει σήμερα η καθαριότητα του νοσοκομείου (βλ. δικά τους αναρτημένα στοιχεία και αποφάσεις).
  • Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων, είχε ζητηθεί από πέρυσι στη Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας να καλύψει όλα τα κενά προσλαμβάνοντας συναδέλφους καθαριστές κι εργάτες με κάθε πρόσφορο και ταχύ τρόπο όπως πχ μέσω του προγράμματος ΔΥΠΑ, ή μέσω της λίστας επικουρικού προσωπικού της ΥΠΕ, όταν η λύση που πρόκρινε η διοίκηση ήταν να μπει εργολάβος. Βέβαια προκαλεί απορίες το γεγονός ότι άρχισαν να προσλαμβάνονται κάποιοι λίγοι καθαριστές (και ακούμε και για «μετακινήσεις» από άλλες υπηρεσίες) 1 βδομάδα πριν το Conference Cup όπου θέτουν τον Ευαγγελισμό σε prive 3ήμερη εφημερία για τους VIP..
  • Στο Σωματείο μας κ.Βενιζέλο, εδώ και 15 χρόνια γίνονται μέλη όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, κεκτημένο μάλιστα μετά από σκληρές μάχες με την εργοδοσία και τα «δεκανίκια» της που έσυραν στα δικαστήρια πρωτοπόρους συναδέλφους συνδικαλιστές. Αυτή η αταλάντευτη ταξικά στάση μας ήταν που άνοιξε το δρόμο πανελλαδικά για συνδικαλιστική κάλυψη των πιο άγρια εκμεταλλευόμενων εργαζομένων, αυτών με τις επαχθείς ατομικές συμβάσεις ΙΔΟΧ, των συμβασιούχων τόσο του ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ, όσο και αυτών των εργολαβικών συνεργείων. Στο ίδιο καζάνι άλλωστε βράζουμε όλοι εμείς και είμαστε στην πρώτη γραμμή της μεγάλης κι αέναης μάχης για την υγεία του λαού μας.
  • Ήδη όλη την τελευταία βδομάδα μέλη του ΔΣ του σωματείου μας έσπευσαν να καλωσορίσουν στο νοσοκομείο τους νέους συναδέλφους που μακάρι να προστεθούν στις γραμμές μας (παρότι αρκετοί απ’ότι φαίνεται απορρίπτουν τη θέση λόγω των άθλιων εργασιακών συνθηκών που επικρατούν). Μήπως, εντέλει σας ζήτησαν να συγκαλύψετε με τα ανυπόστατα γραφόμενά σας τη βαρβαρότητα που έχει δημιουργήσει η διοίκηση σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο κλάδο με την κάλυψη του υπουργείου και της κυβέρνησης;;

ΕΜΕΙΣ πάντως, δεν θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε την αντικειμενική κατάσταση στο χώρο μας και να παλεύουμε να προσληφθούν άμεσα και οι υπόλοιποι 150 που λείπουν από την καθαριότητα με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα όπως απαιτείται για αυτή την κρίσιμη υπηρεσία για τη λειτουργία και την ασφάλεια του νοσοκομείου.

Όσο για εσάς κ.Βενιζέλο, έχουμε να σας θυμίσουμε ότι για να είναι η δημοσιογραφία «ψυχή της δημοκρατίας», οφείλετε να ελέγχετε τις «πηγές» σας και να παρουσιάζετε αν μη τι άλλο και την πλευρά του σωματείου μας που – παρά την πρωτοπόρα, όπως όλοι γνωρίζουν, στάση μας – σπεύσατε να καταστήσετε κατηγορούμενο για «bullying» δηλ. για κακούργημα. Κατά συνέπεια, οφείλετε στο ίδιο μέρος να ανασκευάσετε τα ψέματα που υπογράψατε και να δημοσιεύσετε την ανακοίνωση του ΣΕΝΕ.

Αν παρά την απαίτησή μας, δεν ανακαλέσετε την απαράδεκτη και συκοφαντική ανάρτησή σας, δε μας αφήνετε άλλη επιλογή από το να καταφύγουμε σε οποιοδήποτε νόμιμο και πρόσφορο μέσο για να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψη του ΔΣ και κάθε μέλους του Σωματείου μας.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...