Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας: Καταγγελία για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος διαδηλωτών στα δικαστήρια Καλαμάτας

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, το πρωί της Τρίτης 21 Μάη, μέλη σωματείων, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιούν στα δικαστήρια Καλαμάτας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου.

Είναι το έγκλημα που τάραξε τη χώρα μας τον Ιούνη του 2023 όταν το υπερφορτωμένο αλιευτικό «Adriana» που ήταν γεμάτο με μετανάστες κλειδωμένους στα αμπάρια, βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου στέλνοντας στον θάνατο εκατοντάδες ψυχές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ήθελε η αυτή η δίκη να περάσει στα ψιλά, να συγκαλυφθεί ένα ακόμα έγκλημα και να σβήσουν οι μεγάλες ευθύνες του κράτους, της ΕΕ και της FRONTEX για το ναυάγιο και την επιχειρησιακή διαχείρισή του, υλοποιώντας μια απάνθρωπη πολιτική που μετατρέπει τις θάλασσες σε υδάτινα νεκροταφεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν να αποτρέψουν την κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια και αφού δεν το κατάφεραν, επιδίωξαν να την καταστείλουν με γκλομπ και συλλήψεις.

Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και η συγκέντρωση συνεχίστηκε έξω από τα δικαστήρια Καλαμάτας από σωματεία και φορείς της περιοχής.

Περισσότερα

Δ.Α.Σ. Καθαριστριών Δημοσίων σχολείων Αθήνας:

Καταδικάζουμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης για την απαράδεκτη εισήγηση...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Τέρμα πια στην κοροϊδία με τα πανάκριβα τιμολόγια ρεύματος!

Παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη 24/7 στις 19.30 Υπουργείο Eνέργειας και Περιβάλλοντος (Λεωφ. Μεσογείων 119, Αθήνα 115...