Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Καταγγελία για επίθεση ΜΑΤ στην εκδίκαση του ναυαγίου της Πύλου

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίων των διαδηλωτών στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια της Καλαμάτας για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Σήμερα το πρωί εκδικαζόταν η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου που συνέβη τον περασμένο Ιούνη .Ένα ακόμα έγκλημα που τάραξε τη χώρα μας  όταν το υπερφορτωμένο αλιευτικό «Adriana» που ήταν γεμάτο με μετανάστες , ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες και ανυπεράσπιστα παιδιά κλειδωμένους στα αμπάρια, βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου στέλνοντας στον θάνατο εκατοντάδες ψυχές.

Ενάντια σε αυτό το έγκλημα μέλη σωματείων, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας οργάνωσαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Καλαμάτας, όπου εκδικάζονταν η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως ήθελε η σημερινή δίκη να περάσει στα ψιλά, να συγκαλυφθεί ένα ακόμα έγκλημα και να σβήσουν οι μεγάλες ευθύνες του κράτους, της ΕΕ και της FRONTEX για το ναυάγιο και την επιχειρησιακή διαχείρισή του, υλοποιώντας μια απάνθρωπη πολιτική που μετατρέπει τις θάλασσες σε υδάτινα νεκροταφεία.

Για να αποτρέψουν τη σημερινή κινητοποίηση έστειλαν τις αστυνομικές δυνάμεις. Αφού δεν το κατάφεραν, επιδίωξαν να την καταστείλουν με γκλομπ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών και την προσαγωγή τριών.

Παρόλα αυτά η τρομοκρατία δεν πέρασε.  Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά έξω από τα δικαστήρια Καλαμάτας από τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής.

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τον λαό να διεκδικεί την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών και των πραγματικών ενόχων και αυτού του εγκλήματος.

Περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Συνεχίζοντας την άθλια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας φέρνει...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Συνεχίζοντας την άθλια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας φέρνει...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου η ΟΕΦΣΕΕ πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπεία των ΣΦΕΕ - ΠΕΦ,...