Σωματεία Αργολίδας: Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ σε σωματεία και φορείς στην Μεσσηνία

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας, καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας.

Σήμερα το πρωί μέλη σωματείων, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας, βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου.

Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο εξαιτίας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων, την απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που τροφοδοτεί το δουλεμπόριο ανθρώπων και κάνει πιο επικίνδυνες τις διαδρομές, μετατρέποντας σε υγρό τάφο τη Μεσόγειο και τις ελληνικές θάλασσες.

Οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, θέλοντας να τους απωθήσουν απ’ τον χώρο των δικαστηρίων.

Από την επίθεση τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Γιώργος Καραγιάννης, ενώ συνελήφθησαν ο Στέλιος Παπαβραμίδης, φοιτητής εκλεγμένος με την Πανσπουδαστική, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και ο Νίκος Κουτουμάνος, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Μετά από την παρέμβαση των συγκεντρωμένων αφέθηκαν ελεύθεροι πριν λίγο.

Καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία και τους φορείς του νομού να πάρουν θέση και να καταγγείλουν το γεγονός!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας 

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας Κορινθίας 

Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ DEMO

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Το Σωματείο Εργαζομένων της DEMO απευθύνεται στους εργαζομένους της εταιρείας, με αφορμή την...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Ανακοίνωση για την προκλητική και αισχρή ανακοίνωση της πολυεθνικής Lidl

Επιβράβευση εξόντωσης” μόνο αυτός ο τίτλος ταιριάζει στην ανακοίνωση της Lidl με τίτλο “επιβράβευση...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Συνεχίζοντας την άθλια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας φέρνει...