Σωματεία Αργολίδας: Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ σε σωματεία και φορείς στην Μεσσηνία

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας, καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας.

Σήμερα το πρωί μέλη σωματείων, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας, βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου.

Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο εξαιτίας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων, την απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που τροφοδοτεί το δουλεμπόριο ανθρώπων και κάνει πιο επικίνδυνες τις διαδρομές, μετατρέποντας σε υγρό τάφο τη Μεσόγειο και τις ελληνικές θάλασσες.

Οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, θέλοντας να τους απωθήσουν απ’ τον χώρο των δικαστηρίων.

Από την επίθεση τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Γιώργος Καραγιάννης, ενώ συνελήφθησαν ο Στέλιος Παπαβραμίδης, φοιτητής εκλεγμένος με την Πανσπουδαστική, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και ο Νίκος Κουτουμάνος, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Μετά από την παρέμβαση των συγκεντρωμένων αφέθηκαν ελεύθεροι πριν λίγο.

Καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία και τους φορείς του νομού να πάρουν θέση και να καταγγείλουν το γεγονός!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας 

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας Κορινθίας 

Περισσότερα

Σωματείο Καθαριστριών Καθαριστών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας: Μαχητική παρέμβαση στη ΔΥΠΑ ενάντια στην υποχρεωτική προπληρωμένη κάρτα επιδομάτων

Μαχητική παρέμβαση στη ΔΥΠΑ ενάντια στην υποχρεωτική προπληρωμένη κάρτα επιδομάτων και την καθυστέρηση των...

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Πρόσκληση σε ανοιχτή συνεδρίαση Κεντρικής διοίκησης 1η Σεπτέμβρη

Σας καλούμε, την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 18:30 στα γραφεία του Συνδικάτου,...