Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε στη Θήβα

Δημοσιεύτηκε στις

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε στη Θήβα!

Το έκτο στη σειρά τους τελευταίους 2,5 μήνες στη συγκεκριμένη επιχείρηση  με  θύμα εργαζόμενη στη χάρτινη συσκευασία, που τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από ηλεκτρικό παλετοφόρο την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Και βέβαια όλα αυτά τα εργατικά ατυχήματα δεν οφείλονται στη κακιά στιγμή ούτε στην απροσεξία των εργαζομένων αλλά στην  εντατικοποίηση που σπάει κόκαλα, στα απάνθρωπα ωράρια, τις σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα προστασίας και την  εργοδοτική αυθαιρεσία.

Είναι  χαρακτηριστικό  ότι από  τον Μάρτη, που συνέβησαν τα  4 εργατικά ατυχήματα, η εργοδοσία αποφεύγει  να συζητήσει με το σωματείο για τα αίτια που τα προκάλεσαν, για  τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην ξανασυμβούν.

Ξέρουν πολύ καλά οι εργοδότες  ότι δεν πρόκειται κανείς  να τους ενοχλήσει! Φρόντισαν γι αυτό όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, που έκαναν ότι περνούσε  απ’ το χέρι τους  για να διαλύσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, να αποδυναμώσουν  τον ΣΕΠΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι η αρμόδια υπηρεσία  δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι σήμερα  ενώ έχει λάβει γνώση για όλα τα εργατικά ατυχήματα! Θέλουν τα πάντα, ακόμα και την  υγεία  και την  ζωή των εργαζομένων  θυσία στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Στεκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσας,  της ευχόμαστε περαστικά και απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να  διερευνήσουν τα αίτια των εργατικών ατυχημάτων προκειμένου να παρθούν μέτρα για να μην  ξαναβρεθούν σε κίνδυνο άλλοι εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους για μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς, ενάντια στο αντεργατικό πλαίσιο που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Για μετακινήσεις παιδιάτρων για κάλυψη εφημεριών σε άλλα νοσοκομεία

Αγνοώντας τις καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών (πχ καταγγελία από ΟΕΝΓΕ χθες 26/8), η διοίκηση...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θρασίου: Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

ΟΧΙ στην επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών στα νοσοκομεία Να μην απολυθούν οι 34 καθαριστές/καθαρίστριες στο...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – ΕΚΑ: Κυβέρνηση και παρατάξεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ πετάνε έξω τα Σωματεία μέλη του ΕΚΑ

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, ενημερώνουν με υπευθυνότητα για άλλη μια...