Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Απαιτούμε εδώ και τώρα να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με την ασφαλιστική ικανότητα της συναδέλφου

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την διοίκηση του ΕΦΚΑ που αφήνει με δική του ευθύνη εκτεθειμένη σε κίνδυνο συναδέλφισσα μας ασκούμενη δικηγόρο, η οποία είναι χρόνια πάσχουσα από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 .

Συγκεκριμένα, η συνάδελφος εδώ και ένα μήνα έχει κάνει έναρξη της ασφαλιστικής της ικανότητας στον ΕΦΚΑ όμως συνεχίζει μέχρι σήμερα να φαίνεται ανασφάλιστη και να είναι αποκλεισμένη από τη φαρμακευτική της αγωγή καθώς και τα αναλώσιμά της, εργαλεία απαραίτητα για τον έλεγχο της κατάστασης της υγείας της καθημερινά.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τη ζωή και την υγεία μας! 

Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην τραγική κατάσταση που βιώνουν δεκάδες συνάδελφοι που παραμένουν ανασφάλιστοι από τις αρχές Μαρτίου.

Ο ένοχος αυτής της τραγικής κατάστασης έχει όνομα: είναι η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και της ΕΕ που θεωρούν κόστος την υγεία και την ασφάλιση μας. Για αυτό κάνουν περικοπές στην υγεία των χρόνιων πάσχοντων, κτλ. Για αυτό ιδιωτικοποιούν ακόμα παραπέρα την Ασφάλιση. Για αυτό αποψιλώνουν τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Για αυτό τρέχουν να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά αντιμετωπίζουν με αναλγησία και τραγικές καθυστερήσεις τους εργαζόμενους.

Δε θα μείνουμε θεατές! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! 

Δυναμώνουμε το Σωματείο μας και παλεύουμε οργανωμένα και συλλογικά για τη συγκρότηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Διεκδικούμε να μη μείνει κανείς συνάδελφος ανασφάλιστος και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με την ασφαλιστική ικανότητα της συναδέλφου.

 Όλες και όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 20/05 στις 8:30 στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22).

Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι

Την Παρασκευή 19/7 συνάδελφος εργαζόμενος στην ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι κατά την ώρα εργασίας σε αποθήκη...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ: Για την διαπραγμάτευση της  κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδότες

Στις 2/2/2024 έγινε η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην ομοσπονδία και τον ΣΕΒ. Πρόσφατα στις...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για το Σχέδιο Νόμου “Σκούπα” του Υπουργείου Παιδείας

Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει απέναντι της σε κάθε προσπάθεια της να χτυπήσει τα...