Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Δυτ. Αττικής: Καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφου στην εταιρία ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΑΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου και μέλους του σωματείου μας.

Η εργοδοσία της εταιρίας Σακοράφας ΑΕ προχωράει στην απόλυση του εργαζόμενου που από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά και κουβέντιαζε  με τους συναδέλφους την ανάγκη ώστε να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Την Δευτέρα 13/5 η εργοδοσία κάλεσε το συνάδελφο και με «βαριά καρδιά» όπως είπε και του ανακοίνωσε ότι απολύεται τέλος του μήνα επικαλούμενη  «παράπονα» από πελάτες, ενώ ενάμιση χρόνο τώρα ο συνάδελφος δεν έχει δεχθεί καμία επίπληξη ούτε προφορική ούτε γραπτή για την εργασία του και την συμπεριφορά του. Τέτοιες δικαιολογίες μόνο αστείες είναι και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πρώτοι οι συνάδελφοι του μέσα στην αποθήκη γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους της απόλυσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συνάδελφος συμμετείχε σε όλες τις απεργίες  του προηγουμένου διαστήματος και προφανώς η εργοδοσία δεν τον αξιολόγησε «στα καλά παιδιά».

 Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εργοδοσία προχωρά στην συγκεκριμένη απόλυση μόλις μερικές ημέρες μετά τις επιτυχημένες απεργίες στις 17 Απρίλη καθώς και την 1η Μάη.

Το Σωματείο απαιτεί την ανάκληση της συνδικαλιστικής απόλυσης και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για να γυρίσει ο συνάδελφός μας στη δουλειά και να εμποδίσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας που θέλει να επικρατεί σιγή νεκροταφείου μέσα στο χώρο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο ώστε να μην περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι

Την Παρασκευή 19/7 συνάδελφος εργαζόμενος στην ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι κατά την ώρα εργασίας σε αποθήκη...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ: Για την διαπραγμάτευση της  κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδότες

Στις 2/2/2024 έγινε η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην ομοσπονδία και τον ΣΕΒ. Πρόσφατα στις...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για το Σχέδιο Νόμου “Σκούπα” του Υπουργείου Παιδείας

Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει απέναντι της σε κάθε προσπάθεια της να χτυπήσει τα...