Σωματείο Εργαζομένων στη Pfizer Hellas: Πρωτοβουλία για την Παλαιστίνη

Δημοσιεύτηκε στις

Μπορεί η αμερικανικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρεία Pfizer να έχει πάρει θέση στο πλευρό του Ισραήλ ωστόσο οι εργαζόμενοι στέκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το σωματείο εργαζομένων στη Pfizer Hellas με πανό που ανερτησε από το βράδυ απέναντι από τα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη αλλά και από το λογαριασμό του στο Ig καλώντας  κάθε εργαζόμενο στη βραδινή κινητοποίηση στο πλευρό φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων.

Στο δωμάτιο του σωματείου  στήθηκε τραπεζάκι με την ανακοίνωση του σωματείου προσκαλώντας  τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και να παρευρεθούν στη βραδινή διαμαρτυρία.

 

Κάλεσμα του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στη Pfizer Hellas στη βραδινή διαμαρτυρία ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, που διεξάγεται ήδη εντατικά εδώ και 7 μήνες, από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, με τις πρόσφατες επιθέσεις στη Ράφα, την εν ψυχρώ σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών, τη μετατροπή της ανθρωπιστικής βοήθειας σε παγίδα για 1.4 εκατομμύρια εκτοπισμένους αμάχους, που αναζήτησαν καταφύγιο από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει 35.000 νεκρούς.

Γιατί αυτό μας αφορά; 

  • Γιατί πρώτα απ’ όλα οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια δεν είναι εικόνες που εκφράζουν τους εργαζόμενους της χώρας! Είναι εικόνες που μας γεμίζουν οργή και θλίψη!
  • Γιατί τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας χρησιμοποιούνται από το ΝΑΤΟ για διακίνηση οπλισμού και στρατευμάτων και στη Μ. Ανατολή
  • Γιατί για τη γενοκτονία αυτή ξοδεύονται δισεκατομμύρια από τη φορολογία μας
  • Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε ρόλο συντονιστή στην επιχείρηση της Ε.Ε. Ασπίδες στην Ερυθρά θάλασσα και συμμετέχει με την αποστολή της φρεγάτας Ύδρα και έμψυχου δυναμικού
  • Γιατί απειλές για αντίποινα προς την Ελλάδα από κράτη – αντιπάλους του Ισραήλ πληθαίνουν μέρα τη μέρα.

Οι ευθύνες για όλα αυτά, όπως και για την 75χρονη κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, βαραίνει το ίδιο το κράτος του Ισραήλ και τους συμμάχους του, Η.Π.Α, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. Βαριά ευθύνη έχει όμως και η κυβέρνηση ΝΔ αλλά και όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις της Ελλάδας και τα κόμματα που στήριξαν ηθικά και υλικά τα εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού λαού και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά.

Τη στιγμή που  οι φοιτητές ξεσηκώνονται σε Η.Π.Α. και Ευρώπη, τη στιγμή που εργάτες στήνουν μπλόκα έξω από τα εργοστάσια παραγωγής όπλων, εργαζόμενοι αρνουνται να συμμαχήσουν με το κράτος-δολοφόνο, όπως είναι οι συνάδελφοί μας στη Google, εμείς

δε θα ανεχτούμε να μας μετατρέψουν σε σιωπηλούς συνενόχους!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά σωματεία της πόλης στη

βραδινή διαμαρτυρία

Δευτέρα 13/5 8μμ

στο Λευκό Πύργο και την ίδια ώρα στα Προπύλαια.

  • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
  • Καμία στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.
  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
  • Κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ύδρα”.

 

Στη βραδινή διαμαρτυρία θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και νερό για τους φοιτητές που πραγματοποιούν ολονύχτια συγκέντρωση στον ίδιο χώρο.

Περισσότερα

ΕΛΕΠΑ -Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών: Δελτίο Τύπου για την έξωση στη Πετρουπολη

Είναι ντροπή! Ούτε 20 μέρες δεν πέρασαν από την προηγούμενη απόπειρα έξωσης της οικογένειας από...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την άθλια επιχείρηση έξωσης ηλικιωμένης, με σοβαρά προβλήματα υγείας,...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα όπως ανακοίνωσε το Ε.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ και επιβεβαιώθηκε από την ΟΜΕ,...