Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φωκίδας: Οι συνταξιούχοι Φωκίδας για τη ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Ήμασταν και εμείς εκεί…….

  …..στην Ομόνοια και μετά, με πορεία, στο Σύνταγμα. Δίπλα στους εργάτες συναδέλφους μας της ΛΑΡΚΟ. Στις οικογένειές τους. Στα παιδιά τους. Σε όλους αυτούς που η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, πέταξε στην κυριολεξία στους πέντε δρόμους. Που τους άφησε χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτια, χωρίς ασφάλιση. Που τους στέλνει οικονομικούς μετανάστες σε άλλες πατρίδες.

Γυρίσαμε πιο περήφανοι, όχι γιατί κάναμε το αυτονόητο καθήκον μας, να συμπαραταχθούμε, αλληλέγγυοι, στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ αλλά γιατί είμασταν δίπλα σε ανυπόταχτους, μαζί με απείθαρχους, στους δύσκολους καιρούς της αποχαύνωσης της γιουροβίζιον και των ριάλιτι. Γιατί είμασταν κοντά σε ανθρώπους που τους πνίγει το δίκιο, που βράζει το αίμα τους για  αγώνα, για δικαίωση, όχι μόνο για την πάρτη τους αλλά για το σύνολο του λαού. Γιατί ενώσαμε τη φωνή μας με τη δική τους στα συνθήματά τους «Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη». Γίναμε ένα με τους μαθητές, γιους και κόρες των απολυμένων διαδηλώνοντας: «Εχουμε φωνή και είναι δυνατή, εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά».

Είμασταν εκεί γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα εκεί είναι έγκλημα!

Έγκλημα γιατί πουλήθηκε με αντίτιμο τα έσοδα που θα είχε μόνο από 4 ημέρες λειτουργίας της! 1,8 εκατομμύρια ημερήσια έσοδα θα μπορούσαν, σήμερα, να μπαίνουν στα ταμεία της, σε πλήρη λειτουργία!

Έγκλημα γιατί αποθέματα σιδηρονικελίου 2 εκατομ. τόνων αξίας 60 δις (το 1/3 του δημόσιου χρέους) πουλήθηκαν αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ!

Έγκλημα γιατί ερημοποιούν τεράστιες περιοχές σε Εύβοια Φθιώτιδα, Βοιωτία και Καστοριά που μέχρι χθες σφύζανε από ζωή και από τις φωνές των παιδιών (για να μας λένε για την υπογεννητικότητα και την ανάγκη αύξησης των ορίων ηλικίας για σύνταξη και μείωση συντάξεων).

Έγκλημα γιατί αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση των εντολών  και κατευθύνσεων της ΕΕ και όχι η ευημερία του λαού. Γιατί η ευημερία του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ είναι η προτεραιότητα τους.

Έγκλημα γιατί ο ορυκτός πλούτος ποτέ δεν ήταν περιουσιακό στοιχείο  του Μποδοσάκη, ούτε του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του αλλά και των άλλων κομμάτων που υποκλίνονται στην πιο πάνω ευημερία . Είναι ο πλούτος μας, δικός μας πλούτος, πλούτος του λαού μας και μόνον αυτού..

Σε τελευταία ανάλυση αυτό το έγκλημα θα έχει (βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα) τις βαριές επιπτώσεις του όχι μόνο στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ αλλά στο σύνολο του ελληνικού λαού, της ελληνικής οικονομίας.

θα είμαστε και πάλι εκεί

Όταν και όποτε πρέπει και χρειαστεί εμείς θα είμαστε εκεί. Πάλι μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ γιατί ποτέ δε θα συμβιβαστούμε ότι αυτοί είναι απολυμένοι, θα φροντίσουμε μάλιστα να είμαστε και πολλαπλάσιοι.

Περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ: Εργατικό ατύχημα στον Σκλαβενιτη Ιτεας

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη πριν λίγες μέρες στο κατάστημα του Σκλαβενίτη στην Ιτέα. Ο συνάδελφος...