Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΗ – 7 μ.μ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΞΑΝΑ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, τις οικογένειές τους και τους συναδέλφους τους από την περιοχή, που ετοιμάζονται για μια ακόμη σκληρή αναμέτρηση με την κυβέρνηση μετά και την απόφασή της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους, που λήγουν στις 13/5.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που κλιμακώνουν τον μεγαλειώδη αγώνα τους, διεκδικώντας το αυτονόητο: «δουλειά, καμίνια-μηχανές να ανάψουνε ξανά!»…για να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ… για να μην ερημώσουν τα χωριά τους, για να μην ξεριζωθούν από τον τόπο τους.

Είμαστε μαζί τους, γιατί αρνούνται να συμβιβαστούν με το δυστοπικό μέλλον που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση, εξυπηρετώντας συμφέροντα μεγαλοεργολάβου, που θέλει να «τσεπώσει» 500.000.000€ με την ισοπέδωση της ΛΑΡΚΟ και να βάλει στο χέρι 20.000.000.000€ νικελίου για να το «αξιοποιήσει», οπότε και όπως του «καπνίσει»…

Αλήθεια τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που απαξιώνει και βάζει λουκέτο στη μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στη Ευρωπαϊκή Ένωση; 

Απαντάμε:

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Το μεγαλύτερο όπλο μας είναι η οργάνωση του Αγώνα μέσα από τα σωματεία μας, η αλληλεγγύη και η ενότητα των εργαζομένων στη βάση των κοινωνικοταξικών μας συμφερόντων.

Στην κατεύθυνση αυτή:

  • Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των εργαζομένων/σωματείων της ΛΑΡΚΟ και προσφέρουμε από το ταμείο του Συλλόγου μας το συμβολικό ποσό των 300€, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα τους, που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.
  • Τους υποδεχόμαστε αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.
  • Πορευόμαστε μαζί τους ως το Σύνταγμα, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 7 μ.μ.

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...