Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αίτημα των εργαζομένων στην πλωτή Γέφυρα Λευκάδας

Δημοσιεύτηκε στις

Λάβαμε υπόμνημα (επισυνάπτεται) από τους υπάλληλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, οι οποίοι εργάζονται ως μηχανικοί (χειριστές, βοηθοί κλπ) στη πλωτή γέφυρα διαύλου Λευκάδας «Αγία Μαύρα».

Λόγω των συνθηκών εργασίας τους, διεκδικούν την ένταξη τους στους δικαιούχους χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΘΕΜΑ: Ένταξη στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων στην πλωτή γέφυρα Λευκάδος.

Οι παρακάτω υπογράφοντες είμαστε υπάλληλοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και εργαζόμαστε ως μηχανικοί (χειριστές, βοηθοί, κλπ) στην πλωτή γέφυρα διαύλου Λευκάδας «Αγία Μαύρα», που υπάρχει και συνδέοντας ή αποσυνδέοντας τις δύο πλευρές της στεριάς (ζεύξη των δύο αντίπερα ακτών) ρυθμίζει την διέλευση και κυκλοφορία των επιβατικών και λοιπών οχημάτων επί της εθνικής οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας και όλων των πλωτών μέσων.

Έχοντας την ευθύνη της λειτουργίας και συντήρησης της Πλωτής Γέφυρας, ο χώρος εργασίας μας είναι μοναδικός με ιδιαίτερους παράγοντες επικινδυνότητας και έκθεσης δεδομένου ότι:

  1. Ο χώρος εργασίας μας είναι εντός της ζώνης Λιμένα καθώς και εντός της εθνικής οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας.
  2. Εργαζόμαστε σε κυλιόμενες φυλακές (βάρδιες) 365 ημέρες το χρόνο.
  3. Αντιμετωπίζουμε περιβαλλοντικούς κινδύνους, όπως ηχορύπανση, εκπομπές καυσαερίων, υψηλές θερμοκρασίες, δυνατούς ανέμους, επί του καταστρώματος και του οδοστρώματος, όπου διέρχονται παντός τύπου οχήματα, σε όλες τις καιρικές συνθήκες, όλο το εικοσιτετράωρο ανεξαρτήτως εποχής. Ο χώρος δε, διαπερνάται από ρεύμα υψηλής τάσης, με μηχανήματα υψηλής ηλεκτρικής τάσης και υδραυλικής πίεσης. Υπάρχει κίνδυνος ολίσθησης και ανεμόσκαλες πλαγίως του πλωτού μέσου με κίνδυνο πτώσης στην θάλασσα.

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εάν έχουν εξεταστεί όλοι οι παράγοντες έκθεσής μας και εάν εν τέλει εντασσόμαστε στους δικαιούχους χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στην αναμενόμενη σχετική ΚΥΑ.

Σημειώνουμε ότι το αίτημα ένταξής μας στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας είχε κατατεθεί με περιγραφή της εργασίας μας τόσο στο υπ’ αριθμ. 62/21-5-2018 σχετικό υπόμνημα της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΥΑΠΕ) προς την αρμόδια Επιτροπή, όσο και στο 26/13-2-2022 αίτημα της Ομοσπονδίας μας για επανεξέταση του ζητήματος προς το υπουργείο, το ΓΛΚ και την αρμόδια Επιτροπή αφού οι χειριστές πορθμείων είχαν βαθμολογηθεί με 34.

Περισσότερα

Σωματέιο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Σε κίνδυνο οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την ΛΑΡΚΟ

Κύριοι Με την υπ αριθμό 267 επιστολή μας που λάβατε με δικαστικό επιμελητή, σας ανακοινώνουμε...

ΕΚ Ζακύνθου – Να γίνει άμεσως έλεγχος στις συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο Ζακύνθου

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ        Την προηγούμενη εβδομάδα άλλος...

Απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διοργάνωσαν σωματεία και φορείς της Υγείας και της απεξάρτησης...