Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία: Όλοι στην Απεργία 17 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 2024
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη. Εμείς όμως επιμένουμε. Το έγκλημα δε θα συγκαλυφθεί. Να πληρώσουν οι ένοχοι!

Συνεχίζουμε τον δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη.

Προσπερνάμε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που είναι σταθερά στρατευμένες στη λογική της ανταγωνιστικότητας, των κοινωνικών διαλόγων και της κοινωνικής ειρήνης, που είναι προσκολλημένες στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια στάση κράτησε και κρατάει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ), η ομοσπονδία που ανήκουμε, που δεν έχει κάνει το παραμικρό για να οργανώσει τον αγώνα των συμβασιούχων στο Υπουργείο Πολιτισμού απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, οι εκατοντάδες απεργιακές αποφάσεις από πρωτοβάθμια σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ήταν η καλύτερη απάντηση στο σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων μας. Οι εργαζόμενοι φώναξαν ότι τα προβλήματα δεν περιμένουν, ότι απαιτούνται λύσεις εδώ και τώρα.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Η ακρίβεια δυναμώνει και το εργατικό-λαϊκό εισόδημα δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν.Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τάχα τα κύματα της ακρίβειας αποτελούν αφενός κοροϊδία -αφού δεν καλύπτουν τις ανάγκες- αφετέρου αναπαράγουν τις αιτίες των ανατιμήσεων καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε καταργούνται οι φόροι για το λαό, που θα ήταν μεγάλη και άμεση ανακούφιση.

Η αύξηση των 50 ευρώ το μήνα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο μετά από 13 χρόνια σκληρών περικοπών σε μισθούς και επιδόματα είναι σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας.

Την ίδια στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωποι με αποδεκατισμένα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία από βασικές ειδικότητες, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, με ελλιπές σε αριθμό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακριβοπληρώνουμε για γιατρούς, για φάρμακα, για εξετάσεις, για θεραπείες.

Με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και τα «νόμιμα» φακελάκια η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών που μέχρι τώρα παρείχε δωρεάν το δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και σε «σχεδόν αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες Υγείας», επιδιώκοντας να απαλλάξει το κράτος από την ευθύνη να συντηρεί και να χρηματοδοτεί δημόσιες μονάδες Υγείας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την υγεία του λαού στα χέρια των γερακιών της υγείας, δε θα περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές, δυναμώνουμε το μέτωπο για την υπεράσπιση της δωρεάν και δημόσιας υγείας.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Στο κλάδο μας, το Υπουργείο Πολιτισμού δείχνει τις άγριες διαθέσεις του και εξαπολύει δριμύ κυνηγητό στο ΙΔΟΧ προσωπικό του ανακοινώνοντας την είσοδο εργολάβων ακόμα και για εξαιρετικά σημαντικές επιστημονικές εργασίες, όπως είναι οι αρχαιολογικές ανασκαφές, την αλλαγή του καθεστώτος των αυτεπιστασιών, την ανάθεση της φύλαξης κεντρικών αρχαιολογικών χώρων, όπως της Ακρόπολης, σε εταιρίες φύλαξης, την κατακόρυφη αύξηση των εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων απομακρύνοντας τον λαό από το αγαθό του Πολιτισμού.

Η μετατροπή των πέντε μεγαλύτερων μουσείων σε ΝΠΔΔ με Διοικητικά Συμβούλια να λαμβάνουν αποφάσεις για την τύχη των εργαζομένων και των αρχαιοτήτων ήταν μόνο η αρχή. Η πιστοποίηση των αρχαιολογικών μουσείων της Ηπείρου (Άρτας, Νικόπολης, Ιωάννινων και Ηγουμενίτσας) δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει όλα τα μουσεία, αργότερα και αρχαιολογικούς χώρους και όλα αυτά στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης, στην πραγματικότητα όμως στο όνομα των εργολάβων προκειμένου το χρήμα να ρέει άφθονο στις τσέπες τους.

Η συνεχής εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού προς όφελος των εργολάβων έχει σαν αποτέλεσμα την συνέχιση της ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων που εργαζόμαστε στην αρχαιολογική υπηρεσία. Δεν δεχόμαστε σαν κανονικότητα την δουλειά με ημερομηνία λήξης, να βρισκόμαστε συνεχώς στην ανασφάλεια και στο διαρκές κυνήγι για μια ολιγόμηνη θέση εργασίας και μετά ξανά στην ανεργία!

Δεν δεχόμαστε την απαξίωση της εξειδίκευσης που έχουμε αποκτήσει μέσα από την εργασία μας, την απαξίωση της προσφοράς μας στην ανάδειξη και προστασία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς όλα αυτά τα χρόνια!

Συνάδελφοι, για να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική που απαξιώνει τον πολιτισμό και τα εργασιακά μας δικαιώματα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για κοινό αγώνα μονίμων και συμβασιούχων εργαζομένων στο ΥΠΠΟ κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την ηττοπάθεια. Το «Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία» με έδρα την Άρτα συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Απρίλη, απαιτώντας Ζωή με Δικαιώματα και Αξιοπρέπεια! Καλούμε όλους του συναδέλφους να αντιπαλέψουν την επίθεση που δεχόμαστε και να διεκδικήσουμε την άμεση ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Διεκδικούμε για τον κλάδο μας:
➢ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ.
➢ Να σταματήσουν τώρα οι αναθέσεις έργων σε εργολάβους.
➢ Ένταξη των ΙΔΟΧ του ΥΠΠΟΑ στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
➢ Αυξήσεις τώρα 20% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων.
➢ Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
➢ Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016-2017 κατά την οποία είχε “παγώσει” η μισθολογική εξέλιξη.
➢ Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
➢ Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.
➢ Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και
καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Συμμετέχουμε όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις:
• Άρτα, 10.30 π.μ. Εργατικό Κέντρο
• Αγρίνιο, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία
• Γιάννενα, 10.30 π.μ. Εργατικό Κέντρο
• Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ. πλατεία Δημαρχείου
• Λευκάδα, 11.00 π.μ. Άγιος Μηνάς
• Πρέβεζα, 10.30 π.μ., παλιά ΚΤΕΛ

Περισσότερα

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο συνδικάτο οικοδόμων Ρεθύμνου. Έλληνες και...

ΟΣΥΑΠΕ – Καταγγέλουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ένα μήνα μετά την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων...

Εργαζόμενοι στη ΜΚΟ Medin: Νέα στάση εργασίας την Τετάρτη και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Αδειάζει τη δομή φιλοξενίας από εργαζόμενους η διοίκηση - Μαζί με το κράτος αφήνει...