Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Στηρίζουμε την κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής 12 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων στα Ποτά – Τρόφιμα ν. Αχαΐας, στηρίζει την κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 10:00 πμ έξω από το Δημαρχείο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν το παρόν.

Με σύνθημα το «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα», να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση τα χρήματα που χρωστάει στο Δήμο Πατρέων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του και να γίνει άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Δήμου.

Είναι επιτακτική η ανάγκη το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να λυθεί άμεσα από την κυβέρνηση και να σταματήσει το καθεστώς ανασφάλειας και αγωνίας των συμβασιούχων.

Δίνουμε όλοι το παρόν, αύριο Παρασκευή 12 Απρίλη στις 10:00πμ έξω από το Δημαρχείο.

Απαιτούμε:
• Να δοθεί εδώ και τώρα η χρηματοδότηση πουν δικαιούται ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με το Νόμο «Καλλικράτη», καθώς και τα παρακρατηθέντα (από 91 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ο Δήμος λαμβάνει 24).
• Εδώ και τώρα έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που παραμένουν στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις.
• Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου μέσω ΑΣΕΠ, μοριοδότηση όλων όσων εργάστηκαν στο Δήμο (μέσω ΟΑΕΔ κλπ.) και απέκτησαν εμπειρία.
• Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
• Μισθός και δικαιώματα, σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα των συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων.

Περισσότερα

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο συνδικάτο οικοδόμων Ρεθύμνου. Έλληνες και...

ΟΣΥΑΠΕ – Καταγγέλουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ένα μήνα μετά την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων...

Εργαζόμενοι στη ΜΚΟ Medin: Νέα στάση εργασίας την Τετάρτη και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Αδειάζει τη δομή φιλοξενίας από εργαζόμενους η διοίκηση - Μαζί με το κράτος αφήνει...