Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής: Σχόλιο σχετικά με το Δελτίο Ρύπου του Συλλόγου

Δημοσιεύτηκε στις

Σχόλιο σχετικά με το Δελτίου Τύπου του Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ. Αττικής στις 04/04

Μετά από πολυήμερη κινητοποίηση των μελών του ΔΣ του συλλόγου ΣΥΣΔΙΕΚ, τριμελών διάφορων σχολών και άλλων σπουδαστών που ασφυκτιούν με την κατάσταση στα ΣΑΕΚ μας μαζεύτηκαν πολλά από τα εκρηκτικά προβλήματα που συναντάμε στις σχολές μας. Την Κυριακή 7/4 τα κοινοποιήσαμε στο Υπουργείο και δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα, προκειμένου να γίνουν γνωστά και να παρθούν άμεσα μέτρα (https://sysdiek-attikis.blogspot.com/2024/04/blog-post.html).

Από τότε παρατηρούμε στις σχολές μας διευθυντές και διοικήσεις να προσπαθούν να μας πείσουν, με διάφορους τρόπους ότι ως «δια μαγείας» έχουν εξαφανιστεί όλα τα προβλήματα. Προφανώς το Υπουργείο έχει βάλει το «χεράκι». Βρίσκεται σε αμηχανία και αυτό δεν κρύβεται. Η αμηχανία αυτή του Υπουργείου και οι χοντροκομμένες αντιδράσεις των διοικήσεων μας, επιβεβαιώνουν πανηγυρικά το δίκιο μας.

Καλούμε το Υπουργείο και τις διοικήσεις να σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στα προβλήματα των σπουδαστών και στα εμπόδια που μπαίνουν ώστε να σπουδάζουμε με όρους που ταιριάζουν στον 21ο αιώνα. Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι καλύτερο από την κυβέρνηση που ψήφισε ένα νομοσχέδιο που δεν ασχολείται καν με τα ουσιαστικά προβλήματα των σπουδαστών.

Καλούμε το Υπουργείο να κάνει μια βόλτα από τα ΣΑΕΚ μας, να ακούσει τους σπουδαστές και να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματά μας!

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζουμε:

Κάτω τα χέρια από τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας που μέσα από τον σύλλογο τους προσπαθούν να βελτιώσουν τις σπουδές και τις ζωές τους!

Είμαστε με τις καθηγήτριες και τους καθηγητές μας! Όλους αυτούς που σπαταλάνε χρόνο, χρήματα, σκέψη με το ανύπαρκτο ενιαίο πρόγραμμα σπουδών! Αυτούς που παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, αυτούς που παραμένουν για μήνες χωρίς καν να έχουν υπογράψει συμβάσεις κλ.π. Τους καλούμε να μην τσιμπήσουν στις πιέσεις, να παλέψουν μαζί μας για τα αυτονόητα!

Καλούμε τις διοικήσεις αντί να παίρνουν σβάρνα τα τμήματα και να τρομοκρατούν τους σπουδαστές και τους καθηγητές μας, να παλέψουν μαζί μας! Να πιέσουμε όλοι μαζί, συλλογικά και αγωνιστικά, το Υπουργείο να υλοποιήσει τα αιτήματά μας!

Υ.Γ.: Καλούμε τον Υπουργό να επισκεφτεί και ένα από τα μεγαλύτερα ΣΑΕΚ που τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί τουλάχιστον… 2 φορές. Να μην ξεχάσει να πάρει και…. Ομπρέλα για τα τζάμια που κάθε τόσο πέφτουν… (ΦΩΤΟ)

Περισσότερα

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο συνδικάτο οικοδόμων Ρεθύμνου. Έλληνες και...

ΟΣΥΑΠΕ – Καταγγέλουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ένα μήνα μετά την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων...

Εργαζόμενοι στη ΜΚΟ Medin: Νέα στάση εργασίας την Τετάρτη και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Αδειάζει τη δομή φιλοξενίας από εργαζόμενους η διοίκηση - Μαζί με το κράτος αφήνει...