Σωματείο Εργαζομένων ΕMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): 17 Απρίλη Απέναντι στα κέρδη τους, διαλέγουμε τις ζωές μας.

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΤΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

Για να έχουμε Κλαδική και Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς! 

Απέναντι στα κέρδη τους, διαλέγουμε τις ζωές μας.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εξ αναβολής συνάντηση με την εργοδοσία, με θέμα την απάντηση στο πλαίσιο αιτημάτων που είχαμε καταθέσει μετά την Γενική Συνέλευση του σωματείου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε για λογαριασμό του σωματείου ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας.

Από την πλευρά της εργοδοσίας παραβρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια, ο Διευθυντής Εμπορικού Τμήματος και η Υπεύθυνη του Γραφείο Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΓΑΔ).

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Από μεριά της, η εργοδοσία δήλωσε ότι έχει την θέληση ώστε να υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση και να δημιουργηθεί μια καλύτερη προσέγγιση ανάμεσα στην εταιρεία και το σωματείο.

Από την μεριά του σωματείου δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούσαν το πλαίσιο αιτημάτων μας. Συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου όπου και θα φέρουν συγκεκριμένη αντιπρόταση στα αιτήματα μας. Τονίστηκε για ακόμα μια φορά ότι όποια συζήτηση, όποια συμφωνία θα αφορά την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τίποτα έξω από αυτήν.

Άλλωστε τα παραδείγματα στον κλάδο μας κάνουν αισιόδοξους. Η υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και νέα δικαιώματα από τα σωματεία είναι ορατά όπως στην ΔΕΛΤΑ, στον ΠΑΥΛΙΔΗ, αλλά και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη όπως στο ΧΗΤΟ, οι μαζικές ΓΣ και αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα όπως στην CHIPITA, ΤΑΣΤΥ, ΜΙΜΙΚΟΣ κ.α, δείχνουν ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να πάνε μέχρι τέλους τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στις 17 Απριλίου, που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα όλης της χώρας.

Συνεχίζουμε από εκεί που το αφήσαμε στις 28 Φλεβάρη, που ήταν η μαζικότερη απεργία των τελευταίων χρόνων, που συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο  ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε και που εξέφρασε την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών.

Απεργούμε γιατί δεν πάει άλλο να θεωρούνται τα πάντα κόστος και να μην υπάρχουν πόροι για εμάς την ίδια στιγμή που δίνονται εκατομμύρια ευρώ για την συμμετοχή της χώρας στα δολοφονικά σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ. Να στέλνονται αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας όπως αυτή της φρεγάτας ΥΔΡΑ, να συμμετέχει η χώρα στο σφαγιασμό άλλων λαών και ταυτόχρονα να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για μας και τα παιδιά μας. Να πληρώσουμε το μάρμαρο αυτής της εμπλοκής όχι μόνο οικονομικά αλλά και ως στόχος αντιποίνων.

Απεργούμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο να χάνεται το εισόδημα μας, από το τεράστιο κύμα ακρίβειας και πληθωρισμού των τελευταίων ετών, ενώ ο μισθός μας να έχει μείνει καθηλωμένος σε επίπεδο προηγούμενων δεκαετιών.  

Προκαλεί τη νοημοσύνη μας η κυβέρνηση, προσπαθώντας, με τα ψίχουλα των 50 ευρώ μεικτά που έδωσε στον κατώτατο μισθό, ώστε να χρυσώσει το χάπι της βάρβαρης πολιτικής που έχει “καταπιεί” τις τριετίες μας από το 2012 ως το 2023.

Δεν χρειάζονται πολλές περιγραφές για το ποια είναι η καθημερινότητά μας. Ξέρουμε όμως πως δεν μπορούμε άλλο να είμαστε με τα κομπιουτεράκια στο χέρι και να υπολογίζουμε πόσα λιγότερα θα ξοδέψουμε για είδη πρώτης ανάγκης, να υπολογίζουμε με αλγόριθμο το τιμολόγιο του ρεύματος, να πληρώνουμε για την Υγεία και την Εκπαίδευση των παιδιών μας.

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους! Για ένα καλύτερο μέλλον των οικογενειών μας!

Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα κερδήθηκαν με τον δικό μας αγώνα κόντρα σε κυβερνήσεις και εργοδοσία.

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες. Δυναμώνουμε το ρεύμα της σύγκρουσης, της αμφισβήτησης. Η οργή μας να γίνει διεκδικητική δύναμη. Φουσκωμένο ποτάμι που θα σαρώσει στο διάβα του όλα τα βάσανα και αυτούς που τα έχουν προκαλέσει.

Όσο δυνατοί και ακλόνητοι φαντάζουν  κυβέρνηση και βιομήχανοι, τόσο τρέμουν το μαζικό λαϊκό και εργατικό ξέσπασμα και όταν αυτό εκδηλώνεται, αναγκάζονται σε υποχωρήσεις. Κάθε μικρή νίκη, μας κάνει πιο δυνατούς , πιο ικανούς, προετοιμάζοντας  την τελική μάχη και την έκβαση αυτής.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Περισσότερα

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο συνδικάτο οικοδόμων Ρεθύμνου. Έλληνες και...

ΟΣΥΑΠΕ – Καταγγέλουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ένα μήνα μετά την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων...

Εργαζόμενοι στη ΜΚΟ Medin: Νέα στάση εργασίας την Τετάρτη και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Αδειάζει τη δομή φιλοξενίας από εργαζόμενους η διοίκηση - Μαζί με το κράτος αφήνει...