Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας: 17 Απρίλη κλιμακώνουμε τον αγώνα μας

Δημοσιεύτηκε στις

Η οργάνωση και η επιτυχία της Πανεργατικής Απεργίας στης 17 Απριλίου να γίνει δική μας υπόθεση!

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, την Τετάρτη 17 Απρίλη,στης 10.30πμ,στα Παλιά ΚΤΕΛ.

Mε οδηγό τη μαζική και μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στης 28 Φλεβάρη,που συνένωσε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων με αυτά της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς,των αυτοαπασχολουμένων και των φοιτητών,παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε προετοιμάζοντας την Απεργία στης 17 του Απρίλη με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες.

Μπαίνουμε μπροστά σε κάθε χώρο δουλειάς για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,για αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα,για μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Βροντοφωνάζουμε για μια ακόμη φορά πως το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη,που ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης των Μεταφορών και ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ,δε θα συγκαλυφθεί.

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε με ελαστικές μορφές απασχόλησης (ατομικές συμβάσεις, 4ωρα-6ωρα κτλ),με την εντατικοποίηση της δουλειάς, που είναι η βασική αιτία των εργατικών ατυχημάτων να έχει χτυπήσει κόκκινο,με τους πενιχρούς μισθούς που πλέον με αυτή τη μεγάλη  ακρίβεια, δε φθάνουν ούτε για τα βασικά.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι σε supermarket, εμπορικά καταστήματα, εργοστάσια, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, βενζινάδικα, γραφεία  κ.α. που ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την εργοδοτική πίεση και τρομοκρατία, με τις επιπλήξεις, τους εσωτερικούς κανονισμούς,τις αξιολογήσεις προσωπικού, με τη μεταφορά από πόστο σε πόστο,με τις ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας που ανακυκλώνουν την ανεργία, με το κουτσούρεμα ρεπό και αδειών,με την καταστρατήγηση του ωραρίου και τις ατέλειωτες υπερωρίες,με τη δουλειά τις Κυριακές και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σε αργίες (πχ Καθαρά Δευτέρα),απαιτούμε να μπεί τέλος σε αυτό το άθλιο εργασιακό καθεστώς.

Δε τσιμπάμε στην κοροιδία της κυβέρνησης για τη δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού στα 706 ευρώ. Τα όποια ψίχουλα θα δοθούν όπως αυτή η απαράδεκτη αύξηση των 39 ευρώ το μήνα,που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας,θα εξανεμίζεται με όλες αυτές τις ανατιμήσεις φωτιά σε τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα, ενοίκιο κτλ. Επίσης μην ξεχνάμε ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας εργάζονται με συμβάσεις ημιαπασχόλησης και οι οποίοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με 350-400 ευρώ το μήνα θα δικαιούνται πολύ λιγότερα από αυτά. Πραγματική αύξηση στο μισθό τους οι εργαζόμενοι θα δούν με το ξεπάγωμα των τριετιών στο οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάλει οριστική ταφόπλακα.

Από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, το τσάκισμα των συλλογικών μας συμβάσεων, των μισθών η εργοδοσία βγάζει αμύθητα κέρδη. Ο Mr Jumbo που θέλει λιγότερες αργίες και περισσότερη δουλειά για τους εργαζόμενους, ξεπέρασε το 1 δις πωλήσεις. Οι  μεγαλύτερες αλυσίδες supermarket (My market, Lidl, Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος κ.α.) κατέγραψαν, μόνο για το 2023,ρεκόρ κερδών με 15 δις τζίρο. Αυτήν την περίοδο οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο εμπόριο τρέχουν επενδύσεις εκατομμυρίων.

Η κυβέρνηση γεννάει λεφτόδεντρα για τις στρατιωτικές ανάγκες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, δίνει πάνω από 7 δις ευρώ  το χρόνο σε εξοπλισμούς και πολεμικές δαπάνες εμπλέκοντας  ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς,στέλνει φρεγάτες,πολεμικό υλικό στη Μέση Ανατολή στο πλευρό του δολοφονικού Ισραηλινού κράτους που συνεχίζει να αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό λαό,στέλνει στρατιωτικές αποστολές και εξοπλισμό στην Ουκρανία,για τις δικές μας ανάγκες όμως δε δίνει δεκάρα τσακιστή.Εμπορευματοποιεί παραπέρα την Υγεία (απογευματινά ιατρεία), την Παιδεία (ιδιωτικά πανεπιστήμια),ιδιωτικοποιεί και παραδίδει σε μεγαλοεργολάβους δομές Πρόνοιας.

Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να μη μείνει κανένας συνάδελφος ανενημέρωτος, και να προετοιμάσουμε με τους καλύτερους όρους την Απεργία στης 17 Απρίλη. Με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο και μπροστάρη το σωματείο μας να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

Να βάλουμε στο περιθώριο τις θλιβερές, εργατοπατερίστικες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας που υπονομεύουν τους αγώνες μας και βάζουν εμπόδια σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας  εδώ και τώρα κατώτατο μισθό 900 ευρώ, τις τριετίες μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, τις αργίες και τις Κυριακές μας,επαρκή μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς,προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

 

Περισσότερα

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο συνδικάτο οικοδόμων Ρεθύμνου. Έλληνες και...

ΟΣΥΑΠΕ – Καταγγέλουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ένα μήνα μετά την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων...

Εργαζόμενοι στη ΜΚΟ Medin: Νέα στάση εργασίας την Τετάρτη και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Αδειάζει τη δομή φιλοξενίας από εργαζόμενους η διοίκηση - Μαζί με το κράτος αφήνει...