Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα: Καταγγελία για εκδικητική απόλυση στην Intracom Defense

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγελία για εκδικητική απόλυση στην Intracom Defense

Την Παρασκευή 5 Απρίλη 2024 απολύσανε το συνάδελφό μας χρησιμοποιώντας άθλιες, ανυπόστατες και προσχηματικές δικαιολογίες. Πρόκειται για εκδικητική συνδικαλιστική δίωξη απέναντι σε έναν συνάδελφο με σταθερή αγωνιστική δράση. Μάλιστα ήταν πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής στις πρόσφατες εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου της IntracomDefense.

Δείχνουν το πραγματικό περιεχόμενο της ανάπτυξής τους

Είναι η πρώτη ξεκάθαρη και απροσχημάτιστη απόλυση μετά την εξαγορά από την ΙΑΙ, την εταιρία άμυνας και διαστήματος του κράτους του Ισραήλ. Μετά τις υποσχέσεις για τα καλύτερα που έρχονται, για τον οργασμό έργων και πρότζεκτ, για την εταιρία που είναι ‘’employerofchoice” και τις εταιρικές γιορτές,αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της ανάπτυξής τους που περνάει μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων, των μισθών και της ζωής μας. Η ανάπτυξή τους, η δίψα δηλαδή για ολοένα μεγαλύτερα κέρδη, απαιτεί το χτύπημα κάθε φωνής που αγωνίζεται για σύγχρονα δικαιώματα, για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια. Απαιτεί να είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι φοβισμένοι και μόνοι μας απέναντι στην εταιρία, τρομοκρατημένοι και διασπασμένοι.

Δεν είναι τυχαίο ή μεμονωμένο περιστατικό

Η απόλυση του συναδέλφου που με συνέπεια αγωνίζεται είναι συνέχεια μιας σειράς κινήσεων από τη μεριά της εργοδοσίας το τελευταίο διάστημα που στοχεύουν ακριβώς στο να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου στο χώρο εργασίας. Δεν είναι τυχαίο που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση της παράταξής μας εμποδίζοντας τις ενημερώσεις προς τους συναδέλφους στα τμήματα, το οποίο είναι ένα κεκτημένο δικαίωνα από τους εργαζόμενους εδώ και 35 χρόνια. Επίσης δεν ξεχνάμε την ‘’ξαφνική’’ μη ανανέωση της σύμβασης της συναδέλφου μια μέρα μετά την συμμετοχή της στην μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη και ενώ ήδη της είχε ανατεθεί νέα δουλειά και καθήκοντα για το επόμενο εξάμηνο.Και ας μην πάμε πιο πίσω….

Έχουμε πείρα!

Ότι έχουμε καταφέρει το προηγούμενο διάστημα σε αυξήσεις και δικαιώματα το καταφέραμε με την οργανωμένη συλλογική δράση με ταξική κατεύθυνση. Δράση δηλαδή που βάζει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τις κάνει στόχους πάλης και όχι τα ‘’εφικτά’’ των κερδών τους. Έτσι έχουμε καταφέρει να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Αυτό τους ενοχλεί!Να νιώθουν την δύναμή μας όταν την εκφράζουμε μαζικά και οργανωμένα με κριτήριο όχι τα κέρδη τους αλλά τις ζωές μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην το επιτρέψουν και να παλέψουν για να μην περάσει η απόλυση. Να σκεφτεί η εργοδοσία ότι αυτή η κίνηση θα βρει όλους τους εργαζόμενους απέναντί της σαν μια γροθιά.

Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ να υπερασπιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων να εκφράζονται συλλογικά μέσα από το σωματείο τους χωρίς να διώκονται. Το ΔΣ πρέπει να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του και να αναλάβει αγωνιστική δράση. Καλούμε το ΔΣ να πάρει απόφαση για κήρυξη στάσης εργασίας με συνέλευση την Τρίτη 9 Απρίλη για την υπεράσπιση του απολυμένου συναδέλφου.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ!

Η ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Συλλυπητήριο Σημείωμα για την απώλεια της Αθηνάς Ζύμαρη

Το Δ.Σ του Σωματείου καθαριστριών – καθαριστών Πειραιά εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην...