Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ – ΠΑΝ.ΣΕ.Κ.Κ : Με νέες δυνάμεις ριχνόμαστε στον αγώνα για νέες νίκες!

Δημοσιεύτηκε στις

Με νέες δυνάμεις ριχνόμαστε στον αγώνα για νέες νίκες!

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους μας που στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο μας συμμετείχαν στη διαδικασία. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που με καρδιά και μυαλό στήριξαν τις δυνάμεις του αγώνα, κάνοντας την ανατροπή.

Αποτελέσματα Εκλογών για ΔΣ ΠΑΝ.ΣΕ.Κ.Κ                          Εργατικό Κέντρο Αθηνας
2024                                  2022                                  2024
Ψήφοι    %   Έδρες ΔΣ     Ψήφοι     %     Έδρες ΔΣ  Ψήφοι   Αντιπρόσωπος
ΔΑΣ – ΟΤΑ       49       84%       5              11     17%      1             55           1
Ανεξ/Μεμ         9         16%                      54      83%     4

Επιβεβαίωσαν και ενίσχυσαν την ευρεία συμπόρευση εργαζομένων και συνδικαλιστών στα Κέντρα Κοινότητας με την αγωνιστική διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων και της ζωής που μας αξίζει. Τη συσπείρωση όλων εκείνων των συναδελφισσών και συναδέλφων που μπήκαν μπροστά σε κάθε μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα, που στάθηκαν στο πλευρό κάθε συναδέλφου χωρίς διακρίσεις, που πάλεψαν με ειλικρίνεια κι ανιδιοτέλεια για τα μικρά και τα μεγάλα βάζοντας εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική, πετυχαίνοντας νίκες. Νίκες που
απολαμβάνει όχι μόνο σύνολο των εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας ανεξαρτήτως αν είναι μέλη ή όχι του Σωματείου αλλά κι άλλοι συνάδελφοι σε άλλες δομές που δεν εκπροσωπούνται συνδικαλιστικά (Βλ. τη μεγάλη νίκη της απεργίας της 5ης Απρίλη του ’23 με την ψήφιση του Αρ. 101 του Ν. 5041/23).

Κατά την τελευταία διετία, έχοντας κερδίσει μία μόλις έδρα από τις πέντε στο ΔΣ, συμβάλαμε, μαζί με άλλους αγωνιστές, καθοριστικά σε μια σειρά ζητημάτων, στην «ενηλικίωση» του ΠΑΝΣΕΚΚ και την καθιέρωσή του όχι μόνο στη συνείδηση των εργαζομένων αλλά και καταθέτοντας και το δικό του στίγμα στο κίνημα. Οι 8 Γενικές Συνελεύσεις αυτή τη διετία από τη μία και η οργάνωση νικηφόρων απεργιακών κινητοποιήσεων, η συμμετοχή σε κάθε απεργία και κινητοποίηση και η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι κάποια μόνο από αυτά τα χαρακτηριστικά που ανέδειξαν το ΠΑΝΣΕΚΚ ως σημείο αναφοράς για κάθε συνάδελφο. Κόψαμε κάθε δεσμό με τις συντεχνιακές λογικές, τα αλισβερίσια, τη «συνδιοίκηση» και την «ατομική ευθύνη», λογικές-σφραγίδα συνθηκολόγησης και ήττας, και συνδεθήκαμε με κάθε ωφελούμενο, με άλλους συναδέλφους στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο και ευρύτερα, ισότιμα, αγωνιστικά, δημοκρατικά και συλλογικά. Μα κυρίως, δε φοβηθήκαμε να πάρουμε θέση και να δηλώσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, να ταχθούμε απέναντι στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και τις πολιτικές επιλογές συμμετοχής της χώρας μας σε πολέμους, να καταγγείλουμε την ακρίβεια, τον αυταρχισμό, το διαρκές έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων που βάζει τις ζωές μας στο μέτρο του  επιχειρηματικού κέρδους, να καταγγείλουμε τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που οδήγησαν στη δολοφονία 57 ανθρώπων στα Τέμπη και την οργανωμένη συγκάλυψη μετά. Όπως δε φοβηθήκαμε να μιλήσουμε ανοιχτά και καθαρά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κι εμείς αλλά και οι ωφελούμενοι, ούτε φοβηθήκαμε να συγκρουστούμε άμεσα με την εργοδοσία και την αυθαιρεσία της, με την Κυβέρνηση, με τα Υπουργεία, με Δημάρχους, με Περιφερειάρχες, με την ΕΕΤΑΑ, με την εργοδοτική-κυβερνητική συνδικαλιστική πρακτική σε Σωματεία Δήμων και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Και δε φοβόμαστε γιατί δεν είμαστε μόνοι μας. Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και ξέρουμε πως μόνο με συλλογικούς όρους μπορούμε να κερδίσουμε. Και το αποδείξαμε πολλές φορές. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Δεσμευόμαστε ότι με τις νέες δυνάμεις που εσείς μας δώσατε, με τη μαζική στήριξη στις εκλογές της 30ης Μάρτη και το νέο αγωνιστικό Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας στα Κέντρα Κοινότητας, τα ΚΕΜ, τα Παραρτήματα Ρομά και τις Κινητές Μονάδες, θα παλέψουμε με ανιδιοτέλεια αυταπάρνηση ώστε κανένας συνάδελφος να μην αισθάνεται απομονωμένος, ανήμπορος, φοβισμένος.

ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ! Να μη μείνει καμία συναδέλφισσα, κανένας συνάδελφος χωρίς να γραφτεί στο ΠΑΝΣΕΚΚ. Έχουμε πολύ σημαντικές μάχες μπροστά μας να δώσουμε. Δεν περισσεύει κανείς! Υψώνουμε της γροθιά μας και με οργάνωση, ενότητα, αλληλεγγύη κι αγώνα, προχωράμε και νικάμε! Για όλα όσα μας αξίζουν

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Συλλυπητήριο Σημείωμα για την απώλεια της Αθηνάς Ζύμαρη

Το Δ.Σ του Σωματείου καθαριστριών – καθαριστών Πειραιά εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην...