Το Πρόγραμμα της Παιδικής Ραδιοφωνικής Εκπομπής Αγριόχηνες 6-7 Απριλίου

Δημοσιεύτηκε στις

Tα παραμύθια που συμπεριλαμβάνονται  στις εκπομπές αυτού του Σαββατοκύριακου είναι: το Σάββατο 6-4-24 στις 6.00μμ  το παραμύθι του Ματ Ντε λα Πέννα : « Οδός Αγοράς Τέρμα».

Τις Κυριακές ο Σι Τζέι και η γιαγιά του παίρνουν το λεωφορείο και διασχίζουν την πόλη μέχρι την Οδό Αγοράς, τέρμα. Ο Σι Τζέι δυσανασχετεί. Σήμερα, που βρέχει, αναρωτιέται φωναχτά γιατί πρέπει να περιμένουν στη στάση και γιατί δεν έχουν κι αυτοί αυτοκίνητο, όπως όλοι οι φίλοι του. Έτσι, στη διαδρομή η γιαγιά μαθαίνει τον μικρό της εγγονό να βλέπει πιο βαθιά την αληθινή ομορφιά του κόσμου γύρω τους: το ρυθμό της πολυσύχναστης πόλης, τη μουσική της καθημερινότητας και τη μαγική –συχνά αθέατη– πλευρά των ανθρώπων που συναντούν. Από τους βραβευμένους δημιουργούς Ματ ντε λα Πένια και Κρίστιαν Ρόμπινσον, ένα φωτεινό παραμύθι για την αγάπη ανάμεσα σε μια γιαγιά και στον εγγονό της.

Στην εκπομπή της Κυριακής  7-4-24 στις 11.00πμ το παραμύθι του Λεό Λιόννι: «Έξι κουρούνες»

Ζώα και άνθρωποι εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές. Εγκλωβίζονται σε ανούσιες διαμάχες χάνοντας την ουσία των πραγμάτων. Χρειάζεται η διαμεσολάβηση της κουκουβάγιας για να αποδειχτεί ότι η επικοινωνία, η αλληλοκατανόηση και η αποδοχή δίνουν διέξοδο και λύση ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Αν δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Είναι η καθαρότητα της γραφής και οι αναγνωρίσιμες εικόνες με την τεχνική του κολάζ που γοητεύουν! Ακόμα και εκείνη η “Αισωπική” διάσταση της ιστορίας, που έχει κάτι να μας διδάξει, δίνεται αβίαστα και δίχως “κούνημα του δαχτύλου”.

 

 Η εκπομπή μας μεταδίδετε και από το ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης 904 αριστερά στα fm

Μπορείτε να ακούσετε όλες τις προηγούμενες εκπομπές στη διεύθυνση:

https://pamehellas.gr/category/greek-categories/radiofono/politistikes-ekpompes

για να επικοινωνήσετε με την εκπομπή στείλτε στο: [email protected]

Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που...

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Απολύουν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ είμαστε δίπλα τους! Η εργατική τάξη είναι δίπλα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 17/7

Σε μια περίοδο που καθημερινά μετράμε νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται...