Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Νέα 24ωρη απεργία στις 11 Απρίλη στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ της εταιρείας AVAX

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Ο αγώνας μας κλιμακώνεται με νέα 24ωρη απεργία στις 11 Απρίλη 2024 επιμένοντας στα κύρια αιτήματα μέσα από μια σκληρή μάχη που δίνεται εδώ και 2 μήνες από τους εργαζόμενους της ΑΒΑΞ στο εργοτάξιο της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ.

  • Αυξήσεις σε όλα τα καταβαλλόμενα ημερομίσθια.
  • Διασφάλιση ωραρίου.

Οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ της εταιρείας AVAX έδειξαν την θέληση και την αποφασιστικότητα τους να κλιμακώσουν τον απεργιακό αγώνα, για αυτό το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στηρίζει την απόφαση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό ΜΕΤΡΟ, που αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία.

Στηρίζουμε κάθε τέτοια εστία αντίστασης σε όλη την Αττική σε εργοτάξια, μικρότερα γιαπιά ανακατασκευή κ.α. Να νοιώσουν οι εργοδότες ότι δεν αστειευόμαστε και θα πάμε τον αγώνα μας μπροστά, με σταθερότητα και συνέπεια. Με ενότητα και συσπειρωμένο τον κλάδο γύρω από το Συνδικάτο μας  και την Ομοσπονδία.

Με όπλο την ενότητά, την οργάνωση στο Συνδικάτο μας  και την αποφασιστικότητα που έχει ο κλάδος των Κατασκευών, έχοντας απέναντι μας την εργοδοσία την κυβέρνηση και τα κόμματα που  τους στηρίζουν, προχωράμε δυναμικά για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

Όσο και να επιμένει η ΑΒΑΞ να αρνείται την ικανοποίηση των αιτημάτων μας τόσο θα πεισμώνουμε και θα κλιμακώνουμε την πάλη μας. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους άμα θέλουν να κάνουν έργα θα «πληρώσουν» και να ξεχάσουν τα 40αρια και 50αρια που δίνουν για μια τόσο σκληρή και απαιτητική δουλειά.

Σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια  τσακίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, σε μια περίοδο όπου τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιριών ζαλίζουν,  απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθούν αυξήσεις στα μεροκάματα. Είναι απαράδεκτο να χτίζονται τόσα έργα με τις πλάτες μας, να κορδώνονται οι κατασκευαστικές εταιρίες για τα κέρδη τους και εμείς να παίρνουμε λιγότερα από αυτά που παίρναμε  τη δεκαετία του 2000 με το κόστος ζωής από τότε, να έχει εκτοξευτεί.

Εμείς οι οικοδόμοι δεν πρέπει να περιμένουμε  πως  η έλλειψη χεριών στον κλάδο , που οφείλεται και στην άρνηση τους να αυξήσουν τα ημερομίσθια , ασκεί πίεση στους εργοδότες που θα τους αναγκάσει να δώσουν μεγαλύτερα μεροκάματα , χρειάζεται οργάνωση της πάλης με αποφασιστικότητα και συσπείρωση γύρω από τα σωματεία για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα.

Οι προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις έδειξαν τις μεγάλες δυνατότητες που η επιμονή και υπομονή των εργαζομένων της ΑΒΑΞ που πρέπει να τους χαρακτηρίζει συνολικότερα. Συνεχίζουμε με την ίδια ορμή και θα νικήσουμε.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Συλλυπητήριο Σημείωμα για την απώλεια της Αθηνάς Ζύμαρη

Το Δ.Σ του Σωματείου καθαριστριών – καθαριστών Πειραιά εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην...