Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: 7 Απρίλη Όλοι στο Πανευβοϊκό Συλλαλητήριο για την Υγεία

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11:00 – ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ(ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ)

Το σωματείο μας στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών του νομού, ο οποίος είναι και αγώνας όλης της εργατικής τάξης και του λαού της περιοχής.

Η εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ., σε συνέχεια των πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υποδαυλίζουν τη δημόσια υγεία του λαού όλα αυτά τα χρόνια. Ενσωματώνουν τις αντιδραστικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υγεία που έχουν στόχο την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας, να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στην υγεία όποιος δεν έχει τα αντίστοιχα βαλάντια.

Όλοι και όλες βιώνουμε την υποστελέχωση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και όλων των δομών της υγείας, που με βάση τα στοιχεία των εργαζομένων είναι πολλές φορές ακόμα και επικίνδυνη, καθώς το προσωπικό είναι λειψό και οι ελλείψεις μεγάλες κυρίως λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης της υγείας.

Έχοντας και ως κριτήριο το μέγεθος της βιομηχανικής ζώνης, που καλύπτει μέχρι και μεγάλο μέρος της Βοιωτίας, όπου τα εργατικά ατυχήματα και οι εργασιακές ασθένειες είναι καθημερινό φαινόμενο, κρίνεται η ανάγκη πως δεν χωράει καμία αναμονή για την υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα των δομών υγείας, με προσλήψεις και επιπλέον χρηματοδότηση που θα καλύπτει τις ανάγκες.

Η κυβέρνηση το πάει ένα βήμα πιο πέρα, όπου θέλει να κάνει νόμο την ιδιωτικοποίηση και της δημόσιας υγείας, με τα απαράδεκτα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Στην ουσία θέλουν να εφαρμοστεί ‘το όποιος έχει λεφτά θα γίνεται καλά’.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου και κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στο συλλαλητήριο, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία του.

Καλούμε σε συμμετοχή σήμερα 3 Απριλίου στις 3μμ στην κινητοποίηση ενάντια στο πρώτο απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο που θα επιχειρηθεί σήμερα στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...