Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης: Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ.-Ι. Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη απόφαση του ΣΤ΄Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, να καταδικάσει σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου γιατί κινητοποιήθηκε, ως όφειλε, το 2019, για να μην περάσει η απόλυση του συναδέλφου Μάη Μεντή !

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν στηρίζεται από κανένα στοιχείο και από καμία μαρτυρία. Το μόνο που κάνει είναι να συμβάλλει στη προσπάθεια να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, διακαής πόθος όλων των εργοδοτών.

Η δίωξη ήταν ταξική, συνδικαλιστική και τελικά δικάστηκε το ταξικό δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

Ενώ κατέπεσαν όλοι οι ισχυρισμοί του εργοδότη ότι δήθεν χτυπήθηκε, ότι δήθεν καλούσε ο πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου σε τέτοιες ενέργειες, η πρόεδρος του δικαστηρίου, παρά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέα και παρότι αθώωσε τους υπόλοιπους 3 συναδέλφους κατηγορούμενους, προχώρησε στην πρωτοφανή αυτή απόφαση!

Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν εκφοβίζεται με τέτοιες μεθόδους. Δεν σκύβει το κεφάλι μπροστά στην εργοδοσία, ούτε στις κάθε λογής χαλκευμένες διώξεις.

Στην Απεργία της 17ης Απριλίου και στην Απεργία της 1ης Μάη, οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές θα δώσουν μαζική, αγωνιστική απάντηση!

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...