Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής: Αλληλεγγύη στους αγωνιστές!

Δημοσιεύτηκε στις

Μόνο βαθιά γελασμένη πρέπει να θεωρείται η Κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τη χρήση της καταστολής, με τα ΜΑΤ και τις δικαστικές αποφάσεις θα μπορέσει να βάλει φρένο στους εργατικούς αγώνες και να φιμώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Την ώρα που καθημερινά εργοδοσία και Κυβέρνηση στέλνουν στα δικαστήρια και καταδικάζουν πρωτοπόρους συνδικαλιστές, το ταξικό κίνημα μετά και την πετυχημένη απεργία της 28/2 κλιμακώνει με νέα απεργία στις 17/4.

Η καταδικαστική απόφαση για ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή που επιβλήθηκε στον πρόεδρο του  κλαδικού Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου Θανάση Φωτόπουλο βάσει ανυπόστατων κατηγοριών για σωματική βλάβη στην μεγάλη δεκαήμερη απεργία που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2019 ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή στην επιχείρηση «Αφοι Βλάχοι» όχι μόνο δεν μας φοβίζει αλλά το αντίθετο μας δείχνει ποιο δρόμο πρέπει να βαδίσουμε!

Είναι ο δρόμος του αγώνα και της σύγκρουσης με τις Κυβερνήσεις και το κράτος των τραπεζιτών και βιομηχάνων! Είναι ο δρόμος που βαδίζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και ο συνάδελφος μας Βάλσαμος Συρίγος που και αυτός την Παρασκευή σέρνεται στα Δικαστήρια και κατηγορείται με το μισό ποινικό κώδικα, γιατί συμμετείχε και πρωτοστάτησε τον Οκτώβρη του 2019, ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Σε μια κινητοποίηση που συμμετείχε και το σωματείο μας και που καταφέραμε και εμποδίσαμε το ξεσπίτωμα μιας οικογένειας παρά το όργιο καταστολής και τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί!

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού εκφράζει την αλληλεγγύη του και καλεί σε συμπαράσταση στον συνάδελφο Βάλσαμο Συρίγο, την Παρασκευή 5 Απρίλη, στις 9:00 π.μ, στα Δικαστήρια στο κτίριο 12.

 Με μοναδικό μας όπλο την ταξική αλληλεγγύη στέλνουμε μήνυμα σε Κυβέρνηση-Τραπεζίτες και εργοδοσία ότι τίποτα δε θα σταματήσει τους εργατικούς αγώνες και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...