Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Αν. Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Όλοι την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 5μμ στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, γνωστή ΤΟΠ Ντίλερ των επιχειρηματικών ομίλων και των συμφερόντων τους, εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθεί να πετάξει στο δρόμο του εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ οι οποίοι δίνουν εδώ και πολλά χρόνια παλικαρίσια μάχη να μείνουν και να παράγουν σε ένα εξαιρετικά στρατηγικής σημασίας παραγωγικό χώρο της χώρας μας, ώστε να τον παραδώσει στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στους επενδυτές απαγκιστρωμένο  από  εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και έτοιμο να κατασπαράξουν ένα ακόμη κλάδο πολύτιμου ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας, τα αρπακτικά που τους ονομάζουν επενδυτές.

Αφού δεν κατάφεραν να βάλουν στο χέρι τους εργαζόμενους και το σωματείο τους, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης προεξέχοντος του πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο του 2022, φτάσαμε στις απολύσεις όλων των εργαζομένων σήμερα, τώρα προσπαθούν να στείλουν τους εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία αθετώντας ακόμα και αυτούς τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν για την ΛΑΡΚΟ, κάτι που φυσικά δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να κάνουν όταν πρόκειται να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της σαπίλας του συστήματος που υπηρετούν.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες εργαζόμενοι βλέπουν την πόρτα της ανεργίας να ανοίγει για αυτούς και τις οικογένειές τους στο εργοστάσιο υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ, που η εργοδοσία βάζει λουκέτο, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και αλλού.

Η όλη πείρα όλων αυτών των χρόνων και των παραπάνω εξελίξεων, αποδεικνύει ξεκάθαρα ποιος τελικά κλείνει τα εργοστάσια και ποιος παλεύει να μείνουν ανοιχτά προς όφελος της χώρας και του λαού της.

Αυτό απέδειξε περίτρανα ο τιτάνιος και Ηρωικός αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ που τα τελευταία χρόνια με τον αγώνα τους κράτησαν με νύχια και με δόντια την δουλειά τους, αυτό αποδεικνύει και το λουκέτο στην ΓΙΟΥΛΑ αλλά και οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που άλλη μια «εμβληματική επένδυση» καταλήγει σε απολύσεις εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ανέχονται άλλο η ζωή η δική τους και των οικογενειών τους να μπαίνει συνέχεια στο ζύγι κόστος-όφελος, να παλέψουν με τα συνδικάτα τους για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Όλες και όλοι την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 4μμ στην Προσυγκέντρωση των συνδικάτων στην Ομόνοια και στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπουργείο Οικονομικών στις 5μμ που θα ακολουθήσει.

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...