Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Αν. Αττικής: Για την συνεδρίαση του ΔΣ και την οργάνωση της πάλης μπροστά στην απεργία στις 17 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνεδρίασε, την Κυριακή 24 Μαρτίου, το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, με κύριο θέμα την οργάνωση και την κλιμάκωση της απάντησης των εργαζομένων μπροστά στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία της 17ης Απρίλη.

Απάντηση, η οποία πρέπει να δοθεί ενιαία από το σύνολο των εργαζομένων της χώρας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Αγώνας τώρα, δηλαδή, για αυξήσεις στους μισθούς μας, με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όλων των τριετιών, επιδομάτων και άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων που συμβάλουν στην αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Αγώνας για να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, με ενίσχυση του ΣΕΠΕ και συνεχείς ελέγχους από τους αρμόδιους φορείς με την συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτούς και νομοθετική αυστηροποίηση των παραβατών.

Αγώνας για αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου λαού, κόντρα στην ολοένα και περισσότερο απαξίωση και εμπορευματοποίησή του.

Αγώνας για να σταματήσει η φοροληστεία του λαού με κατάργηση έμμεσων και άμεσων φόρων σε μια σειρά είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα, την ενέργεια και αλλού.

Αγώνας για να σταματήσει η χώρα μας να είναι διαμετακομιστικός κόμβος των δολοφονικών μηχανών του ΝΑΤΟ που σφάζουν δίπλα μας άλλους λαούς, για να γυρίσουν πίσω στην χώρα όλοι οι φαντάροι και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και να μην παρέχουμε καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.

Αγώνας για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, που όπως ολοένα και τα νέα στοιχεία που εμφανίζονται, αποδεικνύουν ότι αυτό επιχειρήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή,  αλλά και την όλη μετέπειτα προσπάθεια κυβέρνησης και κομμάτων που έχουν κυβερνήσει την χώρα τα τελευταία χρόνια, να μεταθέτει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.

Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής οργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης με περιοδείες, εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές της Ανατολικής Αττικής, για την ενημέρωση των αιτημάτων και την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη.

Το Δ.Σ του ΕΚ Λαυρίου-Αν Αττικής, πήρε όμως και άλλες σημαντικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερες τις παρακάτω.

1).Να στηρίξει τον Ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και το συλλαλητήριό τους την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 5μμ στο Υπουργείο Οικονομικών. Αγώνα που με μπροστάρη το Σωματείο τους δίνουν με συνέπεια 4 χρόνια τώρα για να μείνουν στα πόστα τους και να παράγουν κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης να τους πετάξει στο δρόμο και να παραδώσει σε επιχειρηματικά συμφέροντα «καθαρό»  ένα ακόμα στρατηγικής σημασίας παραγωγικό χώρο της χώρας μας, δείχνοντας με ακόμα πιο ξεκάθαρο τρόπο ποια είναι η ανάπτυξη που χρόνια τώρα ευαγγελίζονται.

Είναι η ίδια ανάπτυξη που από την μία η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για τους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανακοινώνουν ρεκόρ δισεκατομμυρίων κερδών και από την άλλη προχωρούν σε  εκατοντάδες απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ, στη ΓΙΟΥΛΑ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και αλλού.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν εμποδίζουν  την κυβέρνηση της ΝΔ να προτείνει και ευρωομόλογο για να πολλαπλασιάσει τις ΕυρωΝΑΤΟϊκές δαπάνες του πολέμου την ίδια ώρα που σε συμφωνία με τα άλλα αστικά κόμματα ξοδεύει ήδη εκατομμύρια ευρώ για να συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην Ερυθρά Θάλασσα, στέλνοντας τον λογαριασμό σε εμάς.

2).Την καταδίκη την συντονισμένης προσπάθειας κράτους και εργοδοσίας να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση σε χώρους δουλειάς και στην κοινωνία και όσους αγωνίζονται για σύγχρονα δικαιώματα και συνθήκες ζωής, με τις απαράδεκτες ποινικές διώξεις εναντίον συνδικαλιστών και άλλων πρωτοπόρων εργαζομένων και τις δίκες που διεξάγονται  την Τρίτη 2 και Παρασκευή 5 Απρίλη 2024,ενάντια σε συναδέλφους μεταξύ αυτών και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας και συγκεκριμένα των νυν και πρώην Προέδρων του, Μάη Μέντη και  Βάλσαμου Συρίγου, τον πρώτο για την συμμετοχή του στην 10ημερη απεργία στην Αφοί Βλάχου το 2019, και τον δεύτερο για την συμμετοχή την ίδια χρονιά ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Για τις δίκες των συναδέλφων αποφασίστηκε να βγει ξεχωριστό κάλεσμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε συντονισμό με σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής με νέο Δελτίο Τύπου θα ενημερώσει τους εργαζόμενους για το πρόγραμμα δράσης, τις περιοδείες και τις παρεμβάσεις των σωματείων για την απεργιακή απάντηση της 17ης Απρίλη.

 

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...