ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Συμβάλλουμε ενεργά στην κλιμάκωση της δράσης τους, όλοι στο Συλλαλητήριο 28 Μάρτη στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

«Έξω από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε»

Με αυτό το σύνθημα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, συνεχίζουν, για τέσσερα (4) χρόνια τώρα, τον αγώνα τους, για να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης. Διεκδικούν την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας που χάνουν, τα δικαιώματά τους.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν τους ναυτεργάτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να πετάξει στην ανεργία και έξω από τα σπίτια τους, τους εργάτες της. Να μην κλείσουν τη μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που στέλνουν ειδικευμένους μεταλλεργάτες και μεταλλωρύχους της ΛΑΡΚΟ, με 850 ευρώ στα νοσοκομεία για να καλύψουν την υποβάθμιση και την υποστελέχωση της υγείας, να μείνουν στα χαρτιά.

4 χρόνια, με το πρόσχημα του «επενδυτή που έρχεται», χτύπησαν όχι μόνο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αλλά και ολόκληρες περιοχές γύρω από αυτή σε 5 νομούς:

  • Χάθηκαν 800 θέσεις εργασίας.
  • Έκλεψαν το μόχθο μιας ζωής από εργαζόμενους και μικροεργολάβους, κατ’ επέκταση από τις τοπικές κοινωνίες.
  • Η συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, η ανασφάλεια, η απαξίωση, οδήγησε στη μετανάστευση νέα ζευγάρια, μαγαζιά έκλεισαν, σχολεία συρρικνώθηκαν.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων,  γιατί είναι αγώνας ενάντια στα αντεργατικά – αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

Συμβάλλουμε ενεργά στην κλιμάκωση της δράσης τους.

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα

 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Άνθρακας τα προγράμματα απασχόλησης για τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ

«Άνθρακας» αποδεικνύεται  ο «θησαυρός» των  «προγραμμάτων  απασχόλησης και αποκατάστασης των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ». Διεκδικούμε: Ενίσχυση...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Όχι στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει» ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, λίγες μέρες μετά το «κάλεσμα» για υποβολή...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών :Για την άθλια ενέργεια της ΔΙΠΕ Ροδόπης να παραπέμψει σε πειθαρχικό 3 συναδέλφους

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ! ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ...