ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Καμιά εμπλοκή της κυβέρνησης στα επιδόματα των ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ, με μοναδικό θέμα την  καταβολή των επιδομάτων από τον Ειδικό Λογαριασμό Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτεργατών (ΕΛΟΕΝ).

Η κυβέρνηση της ΝΔ δια στόματος της  υπουργού Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, επαναφέρει την  εκβιαστική τακτική της μη έγκρισης του προϋπολογισμού του ΕΛΟΕΝ, για την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του 2024.

 Εκβιάζει για την καταβολή των επιδομάτων ότι πρέπει να  υπογραφή μνημόνιο,  που θα καθιστά τα αποθεματικά του ΕΛΟΕΝ (πάνω από 60 εκατ. ευρώ)  υπό τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης .

Πρόκειται για την τελευταία πράξη ενός έργου, από την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για την αφαίμαξη κάθε αποθεματικού αλλά και την ωμή παρέμβαση στην καταστατική λειτουργία της ΕΣΤΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

Να θυμίσουμε έχει προηγηθεί η  ληστεία 35.000.000 ευρώ με το PSI και η προσπάθεια την απορρόφηση  του ΕΛΟΕΝ από το ΝΑΤ.

Θέλουν να στερήσουν  τα οικογενειακά επιδόματα των παιδιών μας προσπαθώντας με αυτά τα λεφτά να καλύψουν άλλα κενά του κρατικού προϋπολογισμού.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί casus belli για όλους τους ναυτεργάτες είναι χρήματα που παρακρατούνται για να αναδιανέμονται με την μορφή των επιδομάτων για τα παιδιά μας.

Ξεκαθαρίζουμε προς όλους τους καλοθελητές τα λεφτά είναι των ναυτεργατών και εκεί θα παραμείνουν.

Τα χρήματα είναι των παιδιών μας και εκεί θα πηγαίνουν.

Να είναι σίγουροι όλοι στην Κυβέρνηση από τον Πρωθυπουργό, την υπουργό Εργασίας και όσους λιγουρεύονται να βάλουν χέρι στον ΕΛΟΕΝ ότι θα τους κοπεί η όρεξη.

Στην σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής αποφασίστηκε η αποστολή εξωδίκων για την πραγματοποίηση αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ημερομηνία έναρξης της καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων είναι η 21 Μάρτη.

 Το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας είναι να δοθεί άμεσα η έγκριση για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων των ναυτεργατών. Οτιδήποτε άλλο θα μας βρει στους καταπέλτες.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: 10 Αυγούστου στις 11πμ έξω από το Δημαρχείο δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ  Το...

Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου: Άλλος ένας εργαζόμενος νεκρός κάτω από συνθήκες καύσωνα, με ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

ΝΕΚΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ 33 ΕΤΩΝ Κόλαση επικρατεί στους χώρους δουλειάς, στις οικοδομές. Δουλειά από το πρωί...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για τα 79 χρόνια από την ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Συναγερμός! Δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς! 79 χρόνια μετά το μεγαλύτερο...