Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Τιμάμε την 8η Μάρτη παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύτηκε στις

8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Το μήνυμα της παραμένει ζωντανό και επίκαιρο όσο ποτέ!

Τιμάμε την 8η Μάρτη παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, μια μέρα που αποτελεί μέχρι και σήμερα φάρο για τις εργαζόμενες γυναίκες στον αγώνα για ισότιμα δικαιώματα με τον άνδρα στην εργασία, στη μόρφωση, στις προσωπικές σχέσεις, στην κοινωνική δράση!

Αγωνιζόμαστε δίπλα στις γυναίκες του μόχθου στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους για ίσα δικαιώματα αντρών και γυναικών, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για λιγότερες ώρες εργασίας.

Σήμερα στον 21ο αιώνα η επιστημονική πρόοδος και η ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλους μας λιγότερες ώρες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις με σταθερή δουλειά – ωράριο και με μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Έχοντας την Κυριακάτικη αργία κατοχυρωμένη και με ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας, με ουσιαστική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού στον χώρο εργασίας. Με σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την Υγεία ,την Παιδεία,την προστασία των εργαζομένων γυναικών και ανδρών,των παιδιών και της οικογένειας συλλογικά από την πολύμορφη βία των εκμεταλλευτών.

Αντ’ αυτού βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ολοένα και εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματα μας που αντιμετωπίζονται με την θεωρία του κόστους – κέρδους. Τα παραδείγματα στην ζωή μας είναι πάμπολλα και αποδεικνύουν ότι το σύνθημα της πρόσφατης απεργιακής κινητοποίησης “τα κέρδη τους ή η ζωές μας” είναι η τραγική πραγματικότητα για τους εργαζομένους.

Ιδιαίτερα στον κλάδο μας ο “ατομικός δικαιωματισμός” , που τόσο προβάλλεται με προοδευτικό μανδύα και εισάγει τον απόλυτο σκοταδισμό στην ζωή μας, έχει εδώ και χρόνια εφαρμογή. Η δήθεν επιλογή για καριέρα , για τις θυσίες μας που θα ανταμειφθούν στο μέλλον και ένα σωρό ακόμα επιχειρήματα που σκοπό έχουν το ξεζούμισμα του εργαζομένου, ιδίως των γυναικών. Θέλουν όμως να είμαστε ευχαριστημένοι με σοκολάτες και δωράκια στο όνομα της Ημέρας της Γυναίκας.

Για να αυξήσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια εκμεταλλεύονται με άγριο τρόπο την εργατική μας δύναμη υποχρεώνοντας τις γυναίκες σε ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα κάνοντας τη ζωή τους λάστιχο και εξαφανίζοντας τον ελεύθερο χρόνο. Λογαριάζουν ως κόστος για το κράτος τις ανάγκες των εργαζομένων και των παιδιών μας και μας υποχρεώνουν να χρυσοπληρώνουμε για να τις καλύψουμε.

Οι εξελίξεις από μόνες τους αποτελούν την απόδειξη των παραπάνω. Από την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Υγείας και Πρόνοιας, από την επιχειρούμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη, από την ακραία εκμετάλλευση του γυναικείου σώματος.

Σε μια κοινωνία που όλα πωλούνται και αγοράζονται μπαίνουμε μπροστά με τους αγώνες μας για την ζωή που μας αξίζει.

Το σωματείο μας έχει κεκτημένα!

Με την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΛ) και τον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου, είμαστε ο πρώτος κλάδος στον ιδιωτικό τομέα που κατέκτησε ίση αμοιβή ανδρών και γυναικών. Ακόμα και σήμερα, μέσω των κινητοποιήσεων του σωματείου μας πετύχαμε να δίνεται 6μηνη άδεια μητρότητας για το ελεγκτικό προσωπικό (που δεν δινόταν σε καμία εταιρία) και συνεχίζουμε τη δράση μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων που θα προστατεύουν ουσιαστικά τη μητρότητα.

Για εμάς ένας δρόμος υπάρχει! Η πείρα μας έχει δείξει ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, τη συλλογική δράση, τη διεκδίκηση για καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, είχαμε κατακτήσεις.

 Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα ,με σταθερό ωράριο εργασίας.
 Βάζουμε φραγμό και γινόμαστε εμπόδιο απέναντι στον “ατομικό δικαιωματισμό” που ισοπεδώνει τα δικαιώματα των γυναικών του μόχθου και συλλογικά παλεύουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση ενάντια στην αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας που αποκτά σήμερα νέες μορφές.
 Συλλογικά παλεύουμε και δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα γυναικών και ανδρών της βιοπάλης ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης για να διεκδικήσουμε ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο.
 Δεν ανεχόμαστε η ΕΕ να καταδικάζει τις αυτοαπασχολούμενες να ζουν ανασφάλιστες, πνιγμένες στα χρέη, χωρίς προστασία της μητρότητας, εγκλωβισμένες ακόμα και τις Κυριακές για να θησαυρίζουν οι μεγάλοι όμιλοι. Οι αγρότισσες να ξεκληρίζονται βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί.
 Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμα των νέων παιδιών για δημόσιες και δωρεάν σπουδές , για πτυχία με αξία και όχι με βάση την τσέπη των γονιών τους.

Οργανωνόμαστε όλοι, γυναίκες και άνδρες του κλάδου στην ΕΛΕΠΑ, 
συμμετέχουμε στη ζωή και τη δράση της

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: 10 Αυγούστου στις 11πμ έξω από το Δημαρχείο δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ  Το...

Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου: Άλλος ένας εργαζόμενος νεκρός κάτω από συνθήκες καύσωνα, με ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

ΝΕΚΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ 33 ΕΤΩΝ Κόλαση επικρατεί στους χώρους δουλειάς, στις οικοδομές. Δουλειά από το πρωί...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για τα 79 χρόνια από την ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Συναγερμός! Δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς! 79 χρόνια μετά το μεγαλύτερο...