Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την συνάντηση συνδικάτων με τον Διοικητή του ΣΕΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Για την παρέμβαση και την συνάντηση του ΕΚ και των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων της Αττικής, με τον Διοικητή του ΣΕΠΕ για την βλαπτική μεταβολή των εργαζομένων στην ΜΕΤΡΟ-ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ.

Συνάντηση στην έδρα της επιθεώρησης εργασίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 το μεσημέρι, από τα Διοικητικά Συμβούλια του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Στην συνάντηση, η οποία έγινε με αφορμή κυρίως την βλαπτική μεταβολή των εργαζομένων στα ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ αλλά συζητήθηκαν και μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών οργάνων εκπροσώπησαν οι Πρόεδροί τους, Μάης Μέντης, Ντίνα Γκογκάκη, Δήμητρα Χασιώτου καιΓιάννης Παπαδάς αντίστοιχα, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας Γ. Τζιλιβάκηκαι την Διευθύντρια Ανατολικής Αττικής Φ. Τσιρώνη.

Εκ μέρους των Συνδικαλιστικών οργανώσεων τονίστηκε ιδιαίτερα η επίθεση που δέχονται οι εργαζομένοιστον κλάδο του εμπορίου αλλά και η απαράδεκτη μονομερή βλαπτική μεταβολή του μισθού των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΕΤΡΟ-ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ, καθώς όμως και ηνέα ατομική σύμβαση εργασίας που φέρνει η  επιχείρηση με κάκιστους όρους για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στην συνάντηση υπήρξε δέσμευση  εκ μέρους της Επιθεώρησης Εργασίας για την άμεση παρέμβασή της, καθώς και η κοινή παραδοχή όλων της παράνομης ενέργειας της επιχείρησης.

Για το θέμα κατατέθηκε κοινό υπόμνημα-καταγγελία όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του εμπορίου της Αττικής, καθώς και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής στην κεντρική Διοίκηση του ΣΕΠΕ.

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων: Καταγγελία για την σύμβαση με ιδιώτη στην καθαριότητα

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Στις 22/7/26 στο Δημ. Συμβούλιο του Δήμου μας κατατέθηκε μια ώρα πριν ...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Χορήγηση των προβλεπόμενων καλοκαιρινών αδειών σε όλους τους συναδέλφους

Καταγγέλλουμε τα άθλια περιστατικά που έχουν γνωστοποιηθεί στο Σωματείο μας: Για εταιρείες και γραφεία...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετάμε τον Τάσο Γιαννέζο

Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετάμε τον Τάσο Γιαννέζο, συνταξιούχο οικοδόμο και αγωνιστή του συνδικαλιστικού ...