Εργατικό Κέντρο Λαμία: Καταγγελία για εργατικό ατύχημα

Δημοσιεύτηκε στις

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε εργοτάξιο κοντά στη σήραγγα στον Άγιο Στέφανο Δομοκού. Οικοδόμος εργάτης, νέος άνθρωπος που εργαζότανε σε μηχάνημα επεξεργασίας πίσσας χτύπησε σοβαρά το χέρι του.

 Ο συνάδελφος διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ακεραιότητα του χεριού του.

Τον τελευταίο καιρό μεγαλώνει ο αριθμός ατυχημάτων στους χώρους δουλείας και σε πολλές περιπτώσεις με μακάβρια αποτελέσματα. Τα ελλιπή μέτρα προστασίας, αδιαφορία για την ακεραιότητα και τη ζωή στο βωμό του κέρδους φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία έχουν τεράστιές ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Δεν φροντίζουν να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Αντίθετα παραμονεύουν σοβαροί κίνδυνοι στη σκληρή εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων και πολύ συχνά ακόμη και ο θάνατος.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε στο συνάδελφο περαστικά, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Πρέπει να επιβάλουμε με την πάλη μας να μπορούμε να πηγαίνουμε και γυρίζουμε ασφαλείς και υγιείς από τη δουλειά στα σπίτια μας.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για το ατύχημα. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φωτιστούν τα αίτια του ατυχήματος.

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Πρόταση μπροστά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Λεφτά για μισθούς, παιδεία, υγεία και όχι για τα κέρδη και τους πολέμους των...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση στη Σαλαμίνα και κάλεσμα συνέχισης του αγώνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 13:30 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ζητάμε τη συμπαράσταση των εργαζομένων, των συλλόγων γονέων, του...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον πρόωρο και ξαφνικό χαμό της Ελένης Κατραντζή-Χατζηελευθερίου

Η Διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον...