Σωματείο Vodafone – 360connect κλθ: Στις 28/2 απεργούμε, μαζί με εκατοντάδες άλλα σωματεία, δεκάδες εργατικά κέντρα

Δημοσιεύτηκε στις

28 Φλεβάρη όλοι στην απεργία

10:30 Προπύλαια 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά και να επιλέξουμε τις ζωές μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν στις ράγες της πολιτικής κόστους-οφέλους.

Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση κόντρα στην ολόπλευρη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα για τα κέρδη των λίγων.

Τώρα είναι η ώρα εργαζόμενοι, φοιτητές, αγρότες να περάσουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν συμβιβαζόμαστε με τους χαμηλούς -ανταγωνιστικούς όπως θα έλεγαν άλλοι…- μισθούς, την ακρίβεια, τα εργατικά ατυχήματα, τους πλειστηριασμούς, τις πολεμικές δαπάνες. Δεν συμβιβαζόμαστε με την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Εκπαίδευσης.

Τους απαντάμε!

Δεν έχουμε τίποτα να αναμείνουμε. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες που θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό των κερδών τους και της θωράκισης της οικονομίας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ανάπτυξή τους προϋποθέτει το τσάκισμα των ζωών μας. Ειδικά οι εργαζόμενοι στον κλάδο.  Την ίδια ώρα που πανηγυρίζουν για το πιάσιμο των στόχων, για τις εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης κρύβουν πως προϋποθέσεις είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η ψήφιση αντεργατικών νόμων, το τσάκισμα της ασφάλισης. Γιατί την στιγμή που έχει ανέβει κατακόρυφα η παραγωγικότητα τις εργασίας, που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για μείωση του εργάσιμου χρόνου, εμείς δουλεύουμε όλο και πιο εντατικά.

Μέσα σε αυτό το κάδρο λοιπόν, εμείς οι εργαζόμενοι πού  χάνουμε και πού κερδίζουμε;

Ο καθένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία είναι ανίσχυρος, στην ατομική διαπραγμάτευση ο εργαζόμενος δεν έχει το πάνω χέρι. Είναι δοκιμασμένος αυτός ο δρόμος, συνάδελφοι και έχει κοντά ποδάρια.

Η πείρα δείχνει ότι όπου οι εργαζόμενοι βγήκαν μαζικά μπροστά με αιτήματα και διεκδικήσεις στο ύψος των αναγκών αλλά και των δυνατοτήτων βγήκαν κερδισμένοι.

Είναι πολλά τα παραδείγματα του τελευταίου διαστήματος που αναδεικνύουν τη σημασία της οργανωμένης συλλογικής διεκδίκησης που φέρνει αποτελέσματα!

  • ü Οι συνάδελφοι στην Webhelp, με την απεργία τους ανάγκασαν την εργοδοσία να κάτσει να συζητήσει Συλλογική Σύμβαση στην εταιρεία
  • ü Οι συνάδελφοι στην Teleperformance έφτιαξαν το δικό τους Επιχειρησιακό Σωματείο , όπως και στην Webhelp
  • ü Οι συνάδελφοι στο Μέταλλο με απεργίες υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση

Η συμμετοχή του καθενός στον αγώνα έχει σημασία. Γιατί αλλιώς μας ζυγίζουν όταν είμαστε περισσότεροι και οργανωμένοι. Γιατί με άλλη δυναμική επιβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας και τα αιτήματά μας.

Οι εργοδοσίες και το κράτος τους ιδρώνουν όταν νεκρώνουν οι χώροι δουλειάς. Η απεργία είναι μορφή πάλης τέτοια που καθιστά σαφές πως είμαστε εμείς «τα χέρια -και τα μυαλά- που τους ταϊζουν». Το ξέρουμε εμείς, το ξέρουν κι αυτοί. Χάρισμά τους ο φόβος.

Δεν μπορούμε παρά να βγούμε μπροστά με το σύνθημα που ξεπήδησε μέσα από τις λαϊκές κινητοποιήσεις ένα χρόνο πριν, μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη καθώς παραμένει το ίδιο επίκαιρο:

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Οι εργαζόμενοι στην Vodafone βάζουμε το δικό μας φρένο σε όλα αυτά και οργανώνουμε την δράση μας.

Στις 28/2 απεργούμε, μαζί με εκατοντάδες άλλα σωματεία, δεκάδες εργατικά κέντρα, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Τώρα αυξήσεις στους μισθούς

  • Τώρα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στη Vodafone
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας, νοσηλευτικό προσωπικό στα κτίρια, σωστός εργονομικός σχεδιασμός

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 9.30 ΣΤΗΝ ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

10.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

 

Περισσότερα

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει την μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για ΕΣΣΕ

Ένας ενωτικός αγώνας των εργαζομένων που διήρκησε πάνω από 4 μήνες με 16 μέρες...

ΕΣΚ – ΕΥΔΑΠ: Κάλεσμα εργαζομένων σε επαγρύπνηση. Τα σχέδια τους για πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν θα περάσουν

Ένοχη σιωπή!! Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει – τροποποιήσει τον κανονισμό...