Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων: Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση

Δημοσιεύτηκε στις

Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χανίων, την Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2024 στην αίθουσα του εργατικού κέντρου.

Τόσο η πρόεδρος του Συλλόγου Ηλέκτρα Πατσουράκη , όσο και ο Βασίλης Γκιτάκος μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκαν στην μεγάλη κοροϊδία της κυβέρνηση για την «αύξηση»  του μισθού που τελικά δεν ξεπερνάει τα 40 ευρώ, στην ακρίβεια των ειδών πρώτης ανάγκης, του ρεύματος των καυσίμων, την φοροληστεία, που εξανεμίζουν το μισθό  και δεν φτάνει ούτε για τις πρώτες 15 μέρες του μήνα. Αναφέρθηκαν επίσης, στην υποστελέχωση των δήμων, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας ομηρίας και ανασφάλειας που κυριαρχούν στους δήμους και στην επιτακτική ανάγκη μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων.

Επεσήμαναν την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης  των εργαζομένων για την δική τους αντεπίθεση απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων που μαυρίζουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού.

Και κάλεσαν τους εργαζόμενους την συσσωρευμένη οργή, το «φτάνει πια δεν πάει άλλο», να γίνει αγώνας, διεκδίκηση και μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 28 Φλεβάρη 2024, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα κατά της ακρίβειας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Με το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» να επικαιροποιηθεί η υπόσχεση που έδωσαν οι εργαζόμενοι και εκατοντάδες χιλιάδες λαού πέρσι την ίδια ημέρα που χάθηκαν 57 ανθρώπινες ζωές στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, απαιτώντας το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί και οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν.

Η αγωνιστική και διεκδικητική διάθεση αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες  των εργαζομένων που μίλησαν στη συνέλευση, η οποία έκλεισε με ομόφωνες αποφάσεις για την μαζική συμμετοχή στην απεργία και κινηματικών δράσεων απέναντι στις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό των δημοτικών αρχών.

Περισσότερα

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει την μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για ΕΣΣΕ

Ένας ενωτικός αγώνας των εργαζομένων που διήρκησε πάνω από 4 μήνες με 16 μέρες...

ΕΣΚ – ΕΥΔΑΠ: Κάλεσμα εργαζομένων σε επαγρύπνηση. Τα σχέδια τους για πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν θα περάσουν

Ένοχη σιωπή!! Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει – τροποποιήσει τον κανονισμό...