Σωματείο Εργαζομένων στην Nova (ΠΑΣΕ Wind): Παίρνουμε στα χέρια μας την οργάνωση του απεργιακού αγώνα της 28 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Εμείς οι εργαζόμενοι στη Nova που συμμετέχουμε στην έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου μας στις 21/12 στο εστιατόριο του κτιρίου στην Λ. Αθηνών 106 αποφασίζουμε την συμμετοχή του σωματείου στην απεργία την Τετάρτη 28/2. Αποφασίζουμε επίσης την συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 10.30 στα προπύλαια.

Απεργούμε και διεκδικούμε:

  • Την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Nova χρησιμοποιώντας ως βάση την υπάρχουσα στην Wind του 2014 η οποία θα περιλαμβάνει βελτιώσεις και ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στα μισθολόγια χωρίς διαχωρισμούς των εργαζόμενων, με ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, ΕΠΑΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΙΩΝ ώστε να υπάρχει αυτόματη αύξηση του μισθού με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων και άλλων ειδικοτήτων όπως τα media.
  • Να σταματήσουν τωρα οι απολύσεις. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμία αλλαγή αντικειμένου εργασίας.
  • Προσλήψεις σε όλα τα υποστελεχωμένα τμήματα
  • Η βάρδια τελειώνει στο 8ωρο για όλους, καμιά εντατικοποίηση για τους συναδέλφους σε καθεστώς standby. Να σταματήσουν τώρα οι απλήρωτες υπερωρίες
  • Άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με έμφαση στο κτίριο του Ταύρου. Να σταματήσουν να υπάρχουν εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων
  • Επαναφορά των πούλμαν και διεύρυνση των δρομολογίων για τη μεταφορά στον χώρο δουλειάς. Να διασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των συναδέλφων σε όλα τα κτίρια.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Κανείς ατιμώρητος, δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το έγκλημα, δεν θα περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης, που επιχειρείται από τους πραγματικούς ενόχους ΤΡΑΙΝΟΣΕ –  ΟΣΕ,  Ε.Ε.,  κυβέρνηση ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Τα εργατικά δυστυχήματα- εργοδοτικά εγκλήματα πληθαίνουν. Πάνω από 160 εργαζόμενοι δε γύρισαν στο σπίτι τους το 2023.

Η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα και οι μισθοί μας δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας. Η αγοραστική μας δύναμη  έχει μειωθεί κατά 15% τα τελευταία δυο χρόνια. Η πολιτική που υπερασπίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης επιτρέπει στους επιχειρηματικούς ομίλους, να αυξάνουν όποτε και όσο θέλουν τις τιμές για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους. 

Στην υγεία, ενώ οι ελλείψεις  στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι τεράστιες, η κυβέρνηση νομοθετεί για να πληρώνουμε στα απογευματινά χειρουργεία αντί να είναι δωρεάν. Ενώ την ίδια ώρα οι γιατροί και οι νοσηλευτές παραιτούνται μαζικά και τα φάρμακα έχουν γίνει πανάκριβα.

Στην παιδεία επιχειρείται η εμπορευματοποίηση με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την επιβολή εισαγωγικών εξετάσεων και στις τρεις τάξεις του λυκείου. Στηρίζουμε το αίτημα των φοιτητών για αναβάθμιση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Γιατί θέλουμε αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα. Γιατί δεν θέλουμε να υποβαθμιστούν τα πτυχία μας. Γιατί δεν θέλουμε να τα αγοράζουμε για τα παιδιά μας.

Την ίδια στιγμή που απουσιάζουν κρίσιμες υποδομές και σημαντικό προσωπικό στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση επιλέγει να καταθέτει 7δις ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.  Δεν θέλουμε η Ελλάδα να συμμετέχει στο αιματοκύλισμα κανενός λαού. Θέλουμε να φύγουν οι αποστολές της Ελλάδας από την Ερυθρά Θάλασσα, να μην έχουμε καμιά συμμετοχή στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Παίρνουμε στα χέρια μας την οργάνωση του απεργιακού αγώνα της 28 Φλεβάρη. Προσπερνάμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις στην ΓΣΕΕ που προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, που έχουν συναχθεί με την πλευρά των εργοδοτών, των κυβερνητικών στόχων, των ευρωπαϊκών πρακτικών.

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...