Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ομόφωνο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης για τους αγρότες

Δημοσιεύτηκε στις

Το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Η πολιτική που τσακίζει το αγροτικό εισόδημα, την ίδια ώρα τσακίζει τις ζωές μας, το εισόδημα μας, την υγεία και την παιδεία ολόκληρου του εργαζόμενου λαού. Η επίθεση που δέχονται οι αγρότες από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που συμφωνούν και υλοποιούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις στην χώρα, έχουν σαν αποτέλεσμα το ξεκλήρισμα τους.

Οι εργαζόμενοι του Πειραιά και ολόκληρης της χώρας βιώνουμε ακριβώς την ίδια κατάσταση και για αυτό απαντάμε με οργάνωση του αγώνα, με τα σωματεία μας, παλεύοντας για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ, μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας μας στους χώρους δουλειάς, με πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Είμαστε μαζί σας στον δίκαιο αγώνα που δίνετε.

Διαχρονικά  για όλες τις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μέτρα προστασίας του αγροτικού εισοδήματος όπως το αφορολόγητο πετρέλαιο, η μείωση του κόστους παραγωγής, το πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 7 λεπτά/kwhαποτελούν κόστος. Γιατί προτεραιότητα για αυτούς έχει η στήριξη του κεφαλαίου,οι υποδομές και η κερδοφορία των ομίλων και οι εξοπλιστικές δαπάνες για την εξυπηρέτηση των αποστολών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία μέλη του, συνολικά οι εργαζόμενοι του Πειραιά δείξαμε και την περίοδο των πλημμυρών στη Θεσσαλία, έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και συναδέλφων που βρέθηκαν δίπλα στους πλημμυροπαθείς στην προσπάθειά τους να ξαναβάλουν σε μια σειρά την ζωή τους. 

Στηρίζουμε των αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματά τους που είναι πέρα για πέρα δίκαια, γιατί θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια. Το ίδιο έχουμε ανάγκη και οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό και παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς, για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, για να έχουμε φθηνό ρεύμα, θέρμανση, βασικά αγαθά κ.α.

Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται σε όλες τις πλευρές της ζωή μας. Για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, της ΕΕ, που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια και μας ρίχνουν στη φτώχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί και συμμετέχει στο συλλαλητήριο των αγροτών την Τρίτη 20 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Περισσότερα

Δηλώσεις των Προέδρων ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τις συνάντησεις με την Υπουργό Παιδείας

Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ανδρέας Καργόπουλος Μετά από συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφασίσαμε τα θέματα...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 20 Σεπτέβρη Εργατικός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαϊδάρι – Κοκκινιά

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙ - ΚΟΚΚΙΝΙΑ 1.Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ για πρώτη χρονιά...

Δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ Ανδρέα Καργόπουλου για τη λήξη της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

Σήμερα κοινοποιήθηκε στη συναδέλφισσα Χρύσα Χοτζόγλου η λήξη της δυνητικής αργίας. Η Χρύσα γυρνάει...